Xbox One'dan Aşırı Isınmalara Önlem

14.08.2013 03:02 Samet Konuksal


    "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer." demiş atalarımız. Microsoft'un da Xbox 360'ta aşırı ısınmadan meydana gelen üç kırmızı hatasından dolayı ağzı epey yanmıştı. Firma, yeni konsolunda bu hikayenin tekrarlanmaması için her şeyi yapmaya çalışıyor.
 
    Hali hazırda Xbox One'ın kasa tasarımında, donanımları soğutmak için biraz fazla soğutucu ızgaralardan kullanan Microsoft, aşırı sıcaklık adına ekstra bir önlem alacak. Gizmodo sitesine röportaj veren Xbox konsollarını geliştiren ekibin genel müdürü Leo del Castillo, yeni sistemleri adına konuştu.
 
    Castillo'nun belirttiklerine göre Xbox One'ı oynarken konsol aşırı ısındığında ekranda bir uyarı çıkacak. Ekranda çıkan uyarıda oyuncudan biraz ara verilmesi istenecek. Ancak yine de bu uyarının ekranda çıkmasıyla birlikte konsolun fanlarının çalışma hızları da maksimum seviyeye çıkacak. Eğer uzun bir süre maksimum hıza rağmen güvenli sıcaklık değerlerine erişilemezse Xbox One kendi kendini otomatik olarak kapatacak.
 
    Tüm bunların haricinde Leo del Castillo, Xbox One'ın normal şartlarda aşırı derecede ısınmayacak şekilde tasarlandığını belirtiyor. Zaten bunu konsolun modelinde yer alan ızgaralardan da anlayabiliyoruz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 3 Saat önce Elden Ring İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı: Neler Değişti? 4 Saat önce Resident Evil 7 biohazard, iPhone 15 Pro'ya Geldi 5 Saat önce PlayStation Oyunlarına Dev Zam: Yerel Fiyatlandırma Kaldırıldı (Video) 6 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 04 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler