Xbox Oyun Gelirleri Eylül Çeyreğinde Artış Gösterdi: Game Pass Büyümeye Devam Ediyor

26.10.2022 14:47 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, 30 Eylül 2022'de sona eren 2023 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınladı. Bu kapsamda Xbox oyun gelirleri, yıllık 3,59 milyar dolardan 3,61 milyar dolara yükseldi. Bu, Xbox için oyun gelirleri açısından şimdiye kadarki en iyi Eylül çeyreği.
 
Bunun dışında Xbox Content & Services (Xbox İçerik ve Hizmetler) gelirleri yüzde üç oranında azalma gösterdi. Bunun nedeninin "daha düşük etkileşim saatleri ile daha yüksek para kazanma sistemi" olduğu belirtildi. Bu düşüş, Xbox Game Pass aboneliklerinin sayısındaki artışla kısmen de olsa dengelendi. Ek olarak Xbox donanım satışları ise yıldan yıla yüzde 13 artış gösterdi.
 
Genel olarak Microsoft, yıllık bazda yüzde 11'lik bir artışla 50,12 milyar dolar yükselme yaşadıklarını, net gelirin ise yüzde 14'lük bir düşüşle 17,56 milyar dolara gerilediğini bildirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler