Yamaoka da Japon Oyun Endüstrisinden Rahatsız

Akira Yamaoka bakalım Silent Hill'deki gibi bizi büyüleyecek oyunlar yapabilecek mi?
29.03.2012 10:54 Alkan Adakaner


     Son dönemlerin popüler firmalarından Grasshopper Manufacture'ın önemli isimlerinden Akira Yamaoka Silent Hill serisine yaptığı bestelerle adını oyun dünyasına altın harflerle yazdırmıştı. Şu sıralar Grasshopper'da farklı projelerde çalışan Yamaoka Japon oyun endüstrisinin bugünkü durumunda rahatsız. Ünlü isim bu konuda hakkında bazı açıklamalar yaptı:
 
     "Bence Japon oyun endüstrisinin biraz can çekiştiği bir gerçek. Belki de ulaşabileceğimiz maksimum kapasitedeyiz ve bunu kabul etmeliyiz. Bence deniz aşırı (Batı) kültürleri bilmeyen Japon geliştiriciler küresel pazar için oyun geliştiremezler."
 
    Bu arada Sine Mora adlı Grashopper oyununun yayıncısı Digital Reality'den Theodore Reiker ise şu sözlerle Japon oyun endüstrisinin durumunu yorumladı:

     "Japon oyunları yıllarca dünyaya hakim oldu, ama artık zaman değişiyor. Ortasınıf oyun geliştiriciliği heryerde can çekişiyor. Japon tasarımcılar hala fantastik ve taze oyunlar geliştiriyor. Ama tıpkı Avrupa'nın Hollywood'un ilk dönemleri sonrasında sinemayı kaybetmesi gibi, Japonya dev oyunları ve sosyal ağı kaybetti. Bu duruma nasıl adapte olacaklarını görmek ilginç olacak."
 
    Özellikle Reiker'in sözleri oldukça tartışılır; çünkü Avrupa sineması belki seyirci olarak Hollywood gibi geniş bir kitleye sahip değil, ama sanatsal yaratım anlamında hala çok büyük saygıya sahip. Japon oyun endüstrisi ise yaratım anlamında artık sahip olduğu saygıyı kaybediyor, çünkü amaç yüksek kalitede oyun geliştirmek değil, yüksek satış rakamlarına sahip oyun yapmak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sine Mora Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Grasshopper Manufacture Dağıtıcısı: Digital Reality Tür: Action Çıkış Tarihi: 21 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 18 Dk önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 1 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 1 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 2 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler