Yapımcı: "Let's Play Videoları Yüzünden Kazanç Elde Edemedik"

29.03.2016 12:20 Talha Aynacı

 
     Ryan ve Amy Green çiftinin otobiyografik oyunu That Dragon, Cancer; 12 aylıkken ölümcük bir kanser teşhisi konulan oğulları Joel'in yaşadıklarını duygusal bir yoğunlukla anlatmaya çalışan bir macera oyunu. Ancak oyun bugüne kadar 1 dolar dahi kazandırmadığı için yapım maliyetini de karşılayamamış.
 
Durum hakkında bir açıklama yapan Ryan Green şunları dile getiriyor:
 
"Oyun geliştirmek için harcanan çaba, yatırımdan geçiyor. Ve biz de mümkün olan en kısa sürede borçlarımızı kapatmak istedik. Ama hesaba katmadığımız şey büyük bir çoğunluğun oyunu kendileri deneyim etmeyi değil izlemeyi tercih etmesiydi."
 
Green'e göre YouTube'da milyonlar izlenen  ve oyunun tamamını gösteren That Dragon, Cancer videoları harcanan emeğe en ufak bir katkı dahi sağlamıyor. Bunun üstüne YouTube'da ContentID programına dahil olan yapımcılar bazı videoların kaldırılmalarını sağlamış, gelen tepkiler sonrasında bu hamlenin yanlış olduğunu fark ederek geri adım atmışlar:
 
"Amacımız telif hakkından yola çıkarak videoların kaldırılmasını sağlamak değildi. Ortaya gönlünü koyarak başarılı bir müzik albümü çıkartan müzisyenimizin kazanç sağlamasını istedik."
 
     Green, Let's Play videolarına imza atan yayıncıların oyunlarla olan deneyimlerini aktarmaya devam etmeleri ancak bunu yaparken sadece oynanış videosu yayınlamakla kalmamaları gerektiğine inanıyor. Steam'de sadece 14.000 adet satan That Dragon, Cancer'in gelirleri sadece yapımcı ekibin emeğini karşılamayacak aynı zamanda kanserle mücadeleyle ilgili kurumlara maddi yardım olarak dönecekti.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
That Dragon, Cancer Platformlar: PC Mobil Geliştirici: Numinous Games Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 12 Ocak 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler