Yayıncılar Uyarıyor: "Green Man Gaming Yetkili Satıcı Değil!"

18.11.2015 00:32 Talha Aynacı

 
     The Witcher 3: Wild Hunt çıktığında internet üzerinde pek çok site Green Man Gaming'in bu oyun için sattığı anahtarları (key) meşru yollardan elde etmediğini konuşmuş ve ardından oyunun geliştiricisi CD Project RED yaptığı açıklama ile GMG'nin yetkili satıcı olmadığını ve oradan alınan oyunların çalışma garantisini vermediklerini dile getirmişti.
 
Şimdi bu uyarıyı yapan yayıncılara Activision ve Ubisoft da eklendi. Şu anda Green Man Gaming'de fazlaca reklamı dönen Call of Duty: Black Ops 3 ve Assassin's Creed: Syndicate gibi yapımları işaret eden oyun dünyasının dev yayıncıları, GMG'nin yetkili satıcı olmadığını dile getirdi.
 
Bu tarz yetkisiz satıcılardan alınan oyunların sebep olduğu problemler şu ki: aslında ne aldığınızı bilmiyorsunuz ve satıcının bu anahtarlara nasıl ulaştığına dair net bir bilgi yok.
 
Örnek vermek gerekirse Green Man Gaming'den alınan Black Ops 3 anahtarları kimi oyunseverlerin hesabına NukeTown paketini eklerken, kimisini bu içerikten mahrum bırakıyor. Farklı bölgeden alınıp satılan anahtarlar yüzünden oyununzun kesinen çalışacağına dair bir garanti olmadığı gibi böyle bir durum karşısında sizi koruyan şartlar da yeterli değil.
 
Şunu da not etmek gerek ki CD Project Red,  Activision ve Ubisoft'un oyunlarının yetkili satıcısı olmayan Green Man Gaming diğer yandan EA, Bethesda, WB Games, Devolver Digital ve ArenaNet'in oyunlarında yetki sahibi.
 
Konu hakkında bir açıklamada bulunan GMG sözcüsü ise pek çok yayıncıyla resmi ve direkt bir iletişim halinde olduklarını ve oyunların bu kanallardan kendilerine ulaştığını dile getirdi. Doğrudan ilişki içinde olunmayan yayıncıların anahtarları içinse tam sorumluluk sahibi olduklarının altını çizdi ve ilerleyen dönemlerde oyun anahtarlarının nereden geldiğine dair daha şeffaf olacaklarını belirtti.
 

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 2 Saat önce Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 4 Saat önce Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 5 Saat önce Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 6 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler