Yeni Nesil Konsollar Oyun Maliyetini Arttırıyor

03.04.2012 22:46 Talha Aynacı


   Yapımcılar, Game Industry International'a yaptığı açıklamada yeni nesil konsol ve beraberinde getirdiği teknolojilerin oyun yapım maliyetine doğrudan etki ettiğini belirtti. Bunun yansıması olarak bir önceki nesile oranla, bu nesildeki oyun fiyatlarının 10 $ arttığını gösterebiliriz. Aynı şekilde gelecek olan Playstation 4 ve Xbox 720'nin beraberinde oyun yapım maliyetlerinin artacağı ve buna mukabil oyun fiyatlarının bundan etkileneceği söyleniyor.
 
   Örneğin Nintendo Wii U oyun fiyatları, yükselen çözünürlük ve poligon sayısı gibi detaylar eklendiğinde artacak, nihayetinde Nintendo Wii oyunlarından daha pahalı olarak raflarda yer edecek. Yapımcılar ayrıca Nintendo Wii U'nun tablet kontrollerinin oyuna adapte edilebilmesi için yapım sürecinin uzadığını da belirtiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 19 Dk önce Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 1 Saat önce Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 3 Saat önce Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 4 Saat önce Remedy, İşbirliği Odaklı Multiplayer Oyunu Kestrel'i İptal Etti 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler