Yeni Teknolojilerle Daha Fazla İfade İmkanımız Var

Hideo Kojima, Metal Gear Solid serisi ile dünya çapında başarılı oldu
04.07.2011 13:46 Alkan Adakaner


      Metal Gear Solid serisi ile ünlenen Konami'den Hideo Kojima artık oyunlar yoluyla kendilerini daha ifade edebildiklerini söyledi. Gelişen teknoloji oyun yapımcılarının ifade biçimlerini de etkiliyormuş.
 
     Kojima açıklamalarında şu sözleri kullandı: "Şu anki teknoloji sayesinde oyunlarda daha iyi ifade imkanları bulunuyor. Oyunlara her ülkeden ve ırktan kültürel farklılıklar koyabiliriz. Böylece Charlie Chaplin'in yüz yüze geldiği sorunlarla karşılaşırız. O filmlerinde kendini ifade etmek için sözlere ihtiyaç duymuyordu, ama aniden amaca uygun sözler eklemek zorunda olduğunu fark etti."
 
    Ünlü yapımcı bu aşamaların kendilerinin oyunlardaki ifadenin yollarının gelişimi ile ilgili öğrenme sürecine katkıda bulunacağını düşünüyor. Yeni teknoloji ile birlikte gerek görseller, gerekse de çeşitli cihazlar ifade biçimlerini değiştiriyor. Böylece istediğini ifade etmek isteyen insan daha özgür oluyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Rising: Revengeance Platformlar: XBOX 360 PS3 PC Geliştirici: Platinium Games Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 9 Ocak 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 1 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 2 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 3 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler