Yeni Tomb Raider Duyuruldu!

04.03.2010 13:29 Ersin Kılıç


 
     Eidos'u satın alarak yeni Tomb Raider oyunlarına da ev sahipliği yapacak olan Square Enix serinin yeni oyununu resmen duyurdu.
 
     Yeni Tomb Raider ile ilgili dedikodular geçtiğimiz günlerde yayılmaya başlanmış ve oyunun GDC fuarında gösterilebileceği dedikoduları yayılmıştı.
 
     Asıl merak edilen konu ise bu oyunun geçtiğimiz sene Crystal Dynamics'in duyurduğu oyun ile aynı olup olmayacağı. Geçen sene duyurusu yapılan Tomb Raider oyunu, Eidos'un Square Enix tarafından satın alınması ile birlikte sessizliğe gömülmüş ve temmuz ayında duyurulan oyundan başka bir haber malesef alamamıştık. Bu oyunda Lara, Japonya yakınlarındaki bir adaya gidecek ve oyunda macera öğeleri dışında biraz da korku öğeleri yer alacaktı. Oyun ile ilgili belki de en büyük özellik ise açık dünya oynanışına sahip olacağıydı.
 
      Bugün duyurusu yapılan oyunun tam adı ise Tomb Raider and the Guardian of Light olarak açıklandı. Oyunun açıklaması ile birlikte Crystal Dynamics başkanı Darrell Gallagher, firmanın bu yeni proje üzerinde sıkı çalıştığını ve ortaya çok farklı bir oyun çıkacağını belirtti.
 
     Gallagher ayrıca ; "Lara Croft oyun sektörünün en ikon karakterlerinden birisi." diyerek Lara Croft and the Guardian of Light ile bütün deneyimlerini bu oyuna aktaracaklarını da sözlerine ekledi.
 
     Duyurulan bu iki projenin aynı mı yoksa farklı birer oyun mu olduklarını ise oldukça merak ediyoruz.
 
     Henüz hangi platformlara çıkacağı açıklanmayan oyunun açılan resmi internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Lara Croft and the Guardian of Light Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Crystal Dynamics Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler