YouTube Telif Krizi Devam Ediyor

21.12.2013 21:32 Ant köksal

   
    YouTube telif hakları krizi, gün geçtikçe ilginçleşiyor. Ancak ortaya çıkan son bilgiler, konuya ışık tutuyor gibi.
 
     VVVVVV isimli oyunun geliştiricisi ve Magnus Palsson isimli bir müzisyen, bizzat kendi müziklerini kullandıkları ve kendi yükledikleri videolar ile ilgili olarak YouTube'dan uyarı aldıktan sonra konuyu dalga geçer şekilde sosyal medya'ya taşıdı. "Kendi bestelediğim müzikler ile ilgili telif hakkı uyarısı aldım!" diye güzel güzel paylaşım yaparlarken, konunun yanlışlıktan falan kaynaklanmadığı ortaya çıktı.
 
     Bu kişilerin "müzik dijital dağıtımcısı" bir firma olan TuneCORE ile antlaşma imzaladıkları, bu antlaşma gereği müzisyenlerin kendi bestelerini videolarda kullanabilmeleri için TuneCORE'dan izin almaları gerektiği, 3. kişilerin ise bizzat beste sahipleri izin verse dahi telif ücreti ödemeden kesinlikle müzikleri videolarda kullanamayacakları, TuneCORE tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Özetle, yarattığınız/ürettiğiniz şeylerin sahibi siz değilsiniz, TuneCORE.
 
     TuneCORE, nezaket gösterip müzisyenlerin kendilerine ait ve kendileri tarafından yüklenen videolarla ilgili telif hakkı ihlali başvurusunu geri çekeceğini belirtti. Ama diğer 3. kişiler için.. şöyle diyelim, para yoksa müzik de yok.

İlgili İçerik Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 23 Mayıs The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 23 Mayıs Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 23 Mayıs UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 23 Mayıs Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 23 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler