YouTube Telif Krizinde Son Gelişmeler

16.12.2013 22:57 Ant köksal

    
    Kısa bir süre önce yaşanan YouTube telif hakları krizinden sonra, yapımcı/yayımcı firmalar oyunculara yardıma hazır olduklarını belirtiyor ve yaşanan problemle ilgileri olmadığını vurguluyor.

       Blizzard, Diablo Twitter kanalından "bizim oyunlarımızla ilgili uyarı aldığınız anda itiraz edip bize iletin, sorunu hemen çözeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
     Capcom ise yine Twitter'dan "videolarınızla ilgili bir mesaj aldıysanız, bizim herhangi bir talepte bulunmadığımızı bilin" diyor.
 
      Ubisoft bir basın bülteni hazırlamış konuyla ilgili: "Videonuzu kesinlikle silmeyin. Bize videonuzun adresini gönderin. Aynı gün içinde sorunu çözeriz." diyorlar.
 
       Tüm bunlar olurken YouTube ne yapıyor peki? Onların da bir açıklaması var: "Yeni uygulamaya koyduğumuz ContentID sistemi, genel telif hakları ilkelerine göre otomatik olarak bazı videoları işaretliyor." şeklinde. Sistemi kullanmaya devam edecekler mi, yanlışlıklarla nasıl baş edilecek o kısımla ilgili bir açıklama yapılmamış ne yazık ki.. Anlaşılan, YouTube'a kimsenin bir şey şikayet ettiği yok, kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.
 

İlgili İçerik Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 9 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler