Yüksek Oyun Fiyatlarından Dolayı Teknosa'ya 18 Milyon TL Ceza

10.11.2016 16:50 Gazali Çetinkaya

  Ülkemizde son yıllarda fazlasıyla artan oyun fiyatları gerçekten komik rakamlara geldi ve geçtiğimiz yıl da hatırlarsanız Rekabet Kurumu, Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’nin dağıtımını yaptığı bilgisayar ve konsol oyunlarını yüksek fiyattan satışa sunduğu, ana oyun dağıtıcıları ile anlaşma/uyumlu eylem içinde olduğu ve nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatını belirlediği iddiası ile Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş., Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş., Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş., Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş. ve Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş. için bir soruşturma kararı alındığını açıklamıştı.
 
    Bugün de Teknosa, KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamayla kendilerine 18 milyon TL civarında bir ceza kesildiğini açıkladı. Teknosa'nın açıklaması şu şekilde: 
 
"13.03.2015 tarihli özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurulu tarafından Şirketimizin de aralarında bulunduğu Bilgisayar ve Konsol Oyunları ile Tüketici Elektroniği Pazarı'nda faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından Şirketimize, İdare Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, toplamda 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından açıklanmıştır.
 
Söz konusu para cezası ile ilgili olarak bütün yasal haklarımız kullanılacak olup, konu ile ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır." 

İlgili İçerik Yorumlar 104 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler