Zamanı Geldi: Battlefield 3 vs CoD: Black Ops

03.03.2011 01:42 Gökhan Yılmaz

     Battlefield 2'nin üzerinden altı yıl geçti ve DICE, ana serinin üçüncü oyunu ile karşımıza çıktı. Battlefield 3 duyurulduğundan beri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Oyunun ilk görselleri büyük beğeni toplayınca tüm gözler Modern Warfare 3'ün duyurulması için Activision'a dikildi. Şimdilik elimizde Call of Duty: Black Ops olduğu için ufak bir karşılaştırma yapabiliriz.
 
     EA, Call of Duty'nin pazardaki liderliğini ele geçirmeye çalışıyor. Battlefield: Bad Company 2 ve Medal of Honor ile FPS türünde büyük atılımlar yapan firma, bunların amaçlarına giden yolun bir parçası olduğunu söylüyor. Yapımcı DICE ise bir yandan Medal of Honor, bir yandan Bad Company 2 (Ve Vietnam) derken Frostbite 2'nin alt yapısını ve Battlefield 3'ü hazırlayarak oldukça başarılı bir tablo çizdi. Senaryo açısından biraz zayıf olan ekip, bu açığını Bad Company oyunları ile kapatmaya başladıklarını ve tam ekip çalışan bir multiplayer bölümünün yanı sıra iddialı bir single player ile karşımıza çıkacaklarını belirtiyor. Animasyon, ışıklandırma, yıkılabilirlik, geniş alan ve ses alanlarında oyunu bir adım öne taşıyan Frostbite 2, aynı zamanda EA'nin FIFA ve Madden gibi oyunlarında kullandığı ANT animasyon teknolojisinden yararlanıyor. PC versiyonu ile çok iddialı gelen yapım, SRAA (Anti Aliasing teknolojisi) gibi yeni teknikler sayesinde konsollarda da güzel görünmeyi başarıyor. Tüm bu yatırımlar ve geliştirmeler ile ortaya konan Frostbite 2, Battlefield 3'ün videosundaki harika atmosferin kaynağı oluyor.
 
     Battlefield 3 tüm internete yayılırken, Infinity Ward'dan Robert Bowling'e Twitter üzerinden şu cümle yöneltiliyor: "Call of Duty serisi için, para harcayıp yeni bir oyun motoru geliştirmelisiniz artık." ve Bowling de şu şekilde yanıtlıyor: "Bu oldukça zarar verici olurdu. Oyun motoru geliştirmek ve düzgün çalışmasını sağlamak yıllar alıyor."
 
     2005'te çıkan Call of Duty 2'den beri serinin tüm oyunları IW Engine ile geliştiriliyor. Her yeni oyun ile modifiye edilerek geliştirilen motor, bu yıl çıkması beklenen bir sonraki CoD oyunu için de kullanılacak gibi görünüyor. Söylentilere kulak verirsek; yeni Modern Warfare'in Infinity Ward, Sledgehammer Games ve Raven Software tarafından geliştirildiği ve bu sene içerisinde çıkacağı düşünülüyor. Bu yıl içerisinde elbette yeni bir Call of Duty oyunu çıkacaktır fakat şimdilik elimizde yeterli bilgi olmadığı için yorum yapmamak yerinde olur. Ve -büyük ihtimalle aynı oyun motorunu kullanacak- yeni Call of Duty'yi görmediğimiz için Battlefield 3'ü şimdilik Black Ops ile karşılaştıralım.
 
 
 
 
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 41 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 8 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler