Zihin Geliştirdiği Palavra Çıktı, 2 Milyon $ Cezaya Çarptırıldı

07.01.2016 16:30 Talha Aynacı

 
     Lumosity isimli zihin geliştirme oyununun yapımcısı Lumos Labs, Amerika Ulusal Ticaret Komisyonu tarafından "zihin sağlığını bilimsel olarak kanıtlanmış olarak geliştirdiği" yönündeki müşteri yanıltan reklamlarından ötürü 2 milyon $ cezaya çarptırıldı.
 
Zihin egzersizisine odaklanan Lumosity hafıza ve erken tepki verme gibi yetenekleri geliştirmeye odaklanan bir oyun olarak 2007 yılında boy göstermiş ancak vadettiği geliştirmelere yönelik eleştiri oklarına maruz kalmıştı. 2014 yılında yapılan psikolojik bir araştırma ise Portal 2'nin zihin geliştirme noktasında Lumosity'den kat be kat daha başarılı olduğunu ortaya koymuştu.
 
Ancak UTK, oyun hakkında yaptığı açıklamada oyunun reklamlarda bahsettiği yeteneklere nail olmadığını,  bilimsel kanıtlara dayandığı iddaa edilen zihin geliştirme özelliğinin güvenilir olmadığını dile getirdi:
 
"Lumosity, ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkabilecek zihinsel gerileme endişesi duyan insanları av olarak kullanarak oyunlarının bunama, hafıza kaybı ve hatta Alzheimer hastalığına engel olabileceğini belirtiyor. Ancak Lumosity bu reklamları yapacak bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir oyun değil."
 
Yapımcı firma aynı zamanda abonelik sisteminden dolayı da zanlı durumunda. UTK ise abonelerin (aylık 15$ veya ömür boyu abonelik 300$'a kadar çıkabiliyor.) kolay yoldan aboneliklerini iptal edebilecekleri bir yol oluşturma amacında.

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid 3 Remake'in 2025 Yılına Erteleneceği İddia Ediliyor! 1 Saat önce Gerçekçi Görselliğiyle Öne Çıkan Bodycam Erken Erişim Olarak Geliyor 3 Saat önce NVIDIA, Kullanıcılara 3 Aylık Game Pass Hediye Ediyor! 3 Saat önce Steam Platformuna Oyun İçi Video Kayıt Özelliği Geliyor 5 Saat önce Fallout 76, 20 Milyon Oyuncu Sayısını Aştı! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler