id Software Endüstrinin Gidişatından Kaygılı

Bazı oyunlar çok kaliteli olsa da, popüler olmayı başaramıyorlar. Bu dönemde popüler olmak, kaliteli olmaktan daha önemli diyebiliriz.
22.09.2011 13:35 Alkan Adakaner


     Oyun endüstrisinin artık popüler yapımlar etrafında toplanması oyun geliştiricilerini rahatsız ediyor. Bu firmalardan birisi de oyun dünyasına çok önemli yapımlar kazandıran id Software. Stüdyonun yaratıcı yönetmeni Tim Willits bu konudaki şikayetlerini şu sözlerle aktardı:
 
    "Büyük yapımlar sadece daha da büyüyecekler, ama bu devam edemez. Bence oyun endüstrisi kötüye gidiyor. Popüler yapımlar, hiç kuşkusuz çok başarılı oluyorlar. Böyle birkaç yapım var ve diğer oyunların hepsi ise can çekişiyor."
 
     "Call of Duty oyunlarının satışları ile Crysis satışlarına bakın ve Crysis kaliteli bir oyun. Arada eğlence olarak çok az fark olmasına rağmen satış anlamında milyonlarca fark var."
 
     Bu durumun geliştirici ve yayıncıları zor durumda bıraktığını söyleyen Tim Willits şikayetlerine şu sözlerle devam ediyor:
 
     "Oyun endüstrisi artık çok daha pahalı hale geldi. Önemli yapımlar daha da pahalı ve yeni bir IP (yepyeni bir seri) yaratmak ve kumar oynamak çok riskli. Eğer kumar oynamak istiyorsanız, başarılı olacağınızdan emin olmalısınız."
 
     "Rage Top 10'da yer alan oyunlar arasında yeni olan tek oyundu. Bu da bizim Doom, Quake ve Wolfenstein'ı bir kenara bırakmamızın tek nedeniydi. Eğer RAGE'i biz geliştirmeseydik, bu oyun kimsenin umrunda olmayacaktı."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tchia Switch Konsoluna Geliyor 7 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 12 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler