id Software'den Mod Yapımcılarına Müjde

id Tech 5, başka yapımcılara satılmayacak. En azından şimdilik.
23.04.2011 23:31 Gökhan Yılmaz

 
     id Software'in kreatif direktörü Tim Willits, Rage ile birlikte PC kullanıcıları için mod araçları yayınlanacağını açıkladı.
 
     Geçtiğimiz hafta Utah'ta konuşan yapımcı, stüdyonun bir önceki oyunları için yayınladığı araçlar ile aynı özgürlüğü sunacaklarını fakat yeni oyun motorları olan id Tech 5'in daha karmaşık olduğunu söyledi. Yeni geliştirilen oyun motorunda, içeridiği daha yüksek kapasiteli kaplamalar ve veriler nedeniyle tasarımların daha karmaşık gerçekleştiğini belirtti. Yani mod yapımcılarına id Tech 5 ile çalışırken çok daha fazla iş düşecek.
 
     Willits "PC sürümleri için her zaman id Studio'yu yayınlıyoruz. Bu nedenle konsolu açıp "id Studio" yazdığınızda tüm araçlar hizmetinize sunulacak." şeklinde konuştu.
 
     Firmanın bir diğer açıklaması ise Doom 3 oyun motoru ile ilgili oldu. id Software'in gelenekselleşen açık kaynak kod paylaşımı Doom 3 için de yapılacak. Stüdyo, ne zaman yeni bir oyun motoru geliştirse, piyasaya sürüldüğünde eski oyun motorunun kaynak kodlarını yayınlıyor. Bu nedenle Rage piyasaya çıktığında Doom 3'ün oyun motoruna ücretsiz sahip olabileceksiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler