İngiliz Oyun Yapımcıları Anlaşmazlığa Düştü

Sonuçta video oyunlar, eğlence sektöründe film ve müziğin etkisini geride bırakmaya devam ediyor.
04.10.2011 23:04 Talha Aynacı

 
   Endüstri ne tarafa doğru adım atacağından emin değil. Gelecekte bizi ne bekliyor ? İş artık çığrından çıktı ve basit bir PC vs. Konsol çatışmasının çok ötesine geçti. Mobil oyunlar ve oyuncular yanı sıra sosyal ağlarda yer alan, bağımlılık etkisine sahip oyunlar da artık sahnede. İngiliz oyun stüdyolarının ise kafası karışık.
 
   Zira, İngiltere'de 80'in üzerinde önemli yapımcının katıldığı ankete göre: katılımcı stüdyoların % 24'ü konsol, % 42'si PC oyunculuğunun gelecek yıl gerileyeceği kanaatinde.  Bu öngörüyü kabullenmeyen % 32'lik kesim, konsol oyunculuğunun artacağı, % 20'lik kısım ise PC oyunculuğunun artacağı fikrinde.
 
   Tüm bu çatışmalar beraberinde endüstrinin % 89 oranında hemfikir olduğu tek bir nokta var:  mobil ve sosyal oyunculuk daha da yükselecek ve gündelik (casual) oyunların sayısındaki artış devam edecek. Hiç bir stüdyo bunun aksini inkar etmiyor. İşte anket sonucunun görsel yansıması:
 
 
Peki ya siz bir oyuncu olarak nereye doğru yöneliyor sunuz ?

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pocketpair, Palworld'ü Canlı Servis Oyununa Dönüştürme Konusunda Kararsız 7 Saat önce VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün! 7 Saat önce Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 8 Saat önce League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 9 Saat önce Anime Temalı Ücretsiz Nişancı Oyunu Fate Trigger: The Novita Duyuruldu 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler