İngiltere, FIFA'daki Ultimate Team Kartlarının Kumar Olmadığına Hükmetti

25.07.2019 15:06 Nursema Emre

 
Star Wars: Battlefront II'nin loot-box olayını abartması sonrasında oyun dünyasının gündemine oturan ve uzunca bir süredir de gündemden düşmeyen, "Loot-Box ve paket açılımları kumar sayılır mı?" tartışmasına İngiltere Hükümeti de dahil oldu.
 
İngiltere Kumar Yolsuzluk Komisyonu, yaptığı araştırmayı ve raporu hükümete sundu. Komisyon, nihai kararını vererek loot-box ve paket açılımlarının kumar kabul edilemeyeceğine hükmetti.
 
Ancak gerekçe oldukça ilginç; komisyon karara sebep olarak loot-box'lardan elde edilen herhangi bir materyalin para değeri taşımamasını, bununla birlikte nakite dönüştürülmesinin de mümkün olmayışını gösterdi.
 
2018'de Belçika'nın loot-box sistemini yasaklaması sonrasında birçok hükümet konuyla ilgili ciddi çalışmalar yaşasa da EA Sports şu an için İngiltere pazarında bir sorun yaşamayacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 20 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: EA Sports Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Spor Çıkış Tarihi: 27 Eylül 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 8 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler