İsmini 'Very Positive' Koyan Geliştirici Steam'den Banlandı

19.02.2021 14:58 Gazali Çetinkaya

'Very Positive / Çok Olumlu' ismini kullanan geliştiricinin Steam hesabı banlandı ve oyunu Emoji Evolution mağazadan kaldırıldı.
 
Sebebi de Steam'in kullanıcı inceleme sistemini manipüle etmek.
 
Steam'de kullanıcı incelemelerinin derecelendirilmesi ile yayıncı / geliştirici yazısının aynı renkte ve alt alta olması sebebiyle çok dikkat edilmediğinde oyunu satın almayı düşünen kullanıcılarda yanlış bir izlenim oluşturulabileceği düşünülmüş.
 
Banlanan geliştirici bu karara hiç katılmadığını ve Valve ile iletişime geçerek duruma çözmeye çalışacağını belirtti. Geliştirici ayrıca tek suçunun gerçekten kötü bir oyun yapmak olduğunu ve eğer Steam'de kötü oyunlara izin yoksa CD Projekt RED'in hesabının neden hâlâ banlanmadığını sordu. Geliştirici daha sonrasında oyununu kanan müşterilerden özür diledi. 
 
Bu olaydan sonra Emoji Evolution itch.io üzerinde ücretsiz olarak yayınlandı. Valve, geliştiricinin hesabının açana kadar oyun ücretsiz kalacak. Muhtemelen "sonsuza kadar".
 
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler