İşte Size 77 Yaşında Süper Hardcore Bir Oyuncu

31.03.2012 23:45 Levent Polater

 
 
    Reddit'te karşılaştığım bir başlık gerçekten tüylerimi diken diken etti. Bir Reddit kullanıcısı aynı zamanda oyunsever, oyuncu büyükbabasını internete âlemine tanıtmış. Şu anda 77 yaşında olan bu oyuncu büyükbaba, son 25 senesini oyunlara adamış. Amiga'lardan tutun da Spectrum'lara, Playstation'lardan Xbox'lara kadar bitirmediği Resident Evil, Tomb Raider vs. kalmamış. Şu aralar ise güncel ev konsollarında Assassin's Creed, Prince of Persia oynuyormuş ve ilerleyen yaşına rağmen bunları da bitirmek ona çocuk oyuncağı geliyormuş.
 
    Oyuncunun büyükbabasını anlatırken okuduğum detaylar gerçekten çok ilgimi çekti.  Büyükbabasının ismini John Stephens olarak paylaşan oyunsever, büyükannesi 4 sene öldükten sonra dedesi Stephens'ın zor anlar yaşadığını söylüyor. Eklem iltihabına yakalanmasına ve elleri acı içinde olmasına rağmen her gün saatlerce Xbox 360'ta oyun oynuyormuş. Oyuncu, büyükbabasının oyununu izlerken onun aldığı hızlı kararlar ve reflekslere hayran kaldığını belirtiyor. "Burayı geçemez" dediği bölümler oluyormuş ve birkaç dakika sonra baktığında büyükbabası o bölümü çoktan alt etmiş oluyormuş bile. 
 
   Bu süper hardcore büyükbabanın en sevdiği oyun Tomb Raider'mış ve bir Lara Croft t-shirt'ü bile varmış. Modern oyunların asla eskilerin havasını taşımadığından şikayet ediyormuş ve ilk oynadığı Tomb Raider'ı daha dün gibi hatırlıyormuş ve tüm bölümlerini ezbere biliyormuş.
 
     İşitme sorunuyla da boğuşan hardcore oyuncu büyükbabanın şu aralar oynadığı oyun ise Assassin's Creed: Revelations. Kendisinin oyunları anlayamadığı hâlde bir şekilde ne olup bittiğini anlayıp doğru yerlere gittiğini dile getiren oyunsever, haritaya bakıp neler yapması gerektiğini kendi kendine çözebildiğini söylüyor.

    Büyükbabanın sadece bu sene bitirdiği oyunlar şöyle sıralanıyor; 3 Assasins Creed oyunu, Overlord, Call of Duty Modern Warfare 3, Medal of Honour, Dead Space 2, Fear 3, Crysis 2, Fable 2 ve daha bir çoğu. Skyrim ve Fallout türü oyunları çok fazla konuşma olduğundan sevmiyormuş.
 
    Bu konu gerçekten beni çok duygulandırdı, o yüzden oldukça üzerine durma gereği duydum ki zaten şu anda da Reddit'de ve internet âleminde en çok konuşulan konulardan biri olmaya doğru ilerliyor.
 
    Dedesini tanıtan oyunsever, onun hakkında birkaç video ve ekran görüntüsü de paylaşmış. Yukarıdaki ekran görüntüsünde hardcore oyuncu dedemizi Assassin's Creed: Revelations oynarken görüyoruz, videolarda ise kendileri Dead Space 2 ve Prince of Persia oynuyorlar. Gerçekten harika bir görüntü ve sonsuz saygı!
 

[DHVIDEO=4416] [DHVIDEO=4412]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Space 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Visceral Games Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 46 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 5 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 6 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 8 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 8 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler