xCloud 2021 İlkbaharda PC ve iOS'e Geliyor

09.12.2020 18:50 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, xCloud servisini 2021 ilkbaharda PC ve iOS'e getireceğini duyurdu.

PC'de Windows Xbox uygulaması üzerinden; iPhone ve iPad'te mobil web tarayıcı aracılığıyla kullanılabilecek. Xbox Game Pass Ultimate aboneleri için ulaşılabilir olacak.

xCloud, Xbox oyunlarını Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden streaming yoluyla oynayabilmenizi sağlayan bir servis. Şu anda Android cihazlar için mevcut.

xCloud bugün Avustralya, Meksika, Brezilya ve Japonya'da da erişime açıldı. Henüz Türkiye'de yok fakat gelmesi planlanıyor. Xbox Türkiye'den Halil Gökoğlu, Türkiye'de xCloud ile ilgili çalışmalar yapıldığını açıklamıştı.
 
Microsoft ayrıca Xbox ile ilgili bazı istatistikler paylaştı. Kasım 2020'deki Xbox Game Pass etkileşimi geçtiğimiz yıla kıyasla iki katına çıktı. Yeni Xbox oyuncularının %40'ı Xbox Series S kullanıyor. 1.6 milyondan fazla oyun Smart Delivery aracılığıyla yeni nesle yükseltildi. Xbox Series X|S Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'da Xbox konsolları arasında rekor satışa ulaştı. 

The Game Awards 2020 etkinliğinde de bazı sürprizlerin olacağı belirtildi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Project xCloud Platformlar: Mobil Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler