Homefront

       Bu nesilde First Person Shooter (FPS) kategorisinde diğer türlere kıyasla daha fazla oyun çıkıyor. Konsollarda Playstation Network ve Xbox Live gibi online sistemlerin gelişmesi ve PC'de de daha iyi duruma gelen altyapı hizmetleri nedeniyle FPS'leri online olarak rahatlıkla oynayabiliyoruz. Bu durum, FPS oyunlarına olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdı. Önceki nesillerde FPS oyunlarının satış rakamları diğer türlerden çok üstün olmazdı, şimdi ise bir Call of Duty oyunu 20 milyondan fazla satabiliyor, sadece tek bir konsola çıkan Halo: Reach 8 milyon civarında satış gerçekleştiriyor. Bu pastadan pay almak isteyen geliştirici ve yayıncılar da bu nedenle boş durmayıp FPS kategorisinde daha fazla oyun geliştirmek için çaba gösteriyor. Uncharted 2, Red Dead Redemption veya Mass Effect gibi oyunların satışları FPS'lerin çok gerisinde. Playstation 3'ün en çok satan oyununun konsola özel bir oyun değil de Call of Duty: Black Ops olduğunun söylenmesi bile FPS'lerin bu nesilde ne kadar etkin hale geldiğinin göstergesidir. Büyük yayıncı olup da FPS kategorisinde bir oyun çıkarmamak artık akıllıca bir hamle sayılmaz. Activision ve Electronic Arts gibi firmaların FPS oyunları ile oyuncuların aklını çeldiği bir dönemde THQ da Kaos Studios'un geliştirdiği Homefront ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
      Oyunumuzun konusu Kaos Studios önceki oyunu Frontline: Fuel Wars gibi enerji kaynakları üzerinde şekilleniyor. Bu defa düşmanımız Doğu Asya ülkesi olan Kuzey Kore olarak seçilmiş. Oyunda asıl düşmanımızın ilk aşamada Çin olması düşünülmüş, ama son dönemde Çin ile olan iyi ekonomik ve kültürel ilişkiler yapımcıları bu fikirden vazgeçirmiş ve hala dünyadan izole durumda olan Kuzey Kore'nin düşman olması uygun görülmüş. Homefront'taki işgal tarihsel akademik çalışmalarla insanlara gerçekçi şekilde sunulmak istenmiş, yani tarihsel gidişat Kore'nin tehlike olabileceğini göstermiş. Zaten oyunun konusuna baktığımızda da tarihsel olarak mümkün olabilecek bir yapısının olduğunu görüyoruz. Amerika'nın süper güç olmaktan çıkması ve sonunda yabancı güçler tarafından işgal edilmesi gibi bir konu belki çok sıradan gelebilir, ama bir oyunda senaryonun orjinalliğinden çok, o senaryonun nasıl sunulduğunun önemli olduğunu düşünüyorum. Homefront da bu konuda çok iddialı bir oyun. Gelin isterseniz öncelikle Dünya'daki dengelerin nasıl değiştiği ve Amerika'nın Kore tarafından nasıl işgal edildiğini tarihsel akış içerisinde ele alalım.
      2012 yılında Kore'nin başkanı Kim Jong-il ölmüştür ve yerine oğlu Kim Jong-un geçmiştir. Kuzey Kore'deki bu yönetim değişikliği sonrası Kim Jong-un birbirine düşman iki kardeş Kuzey ve Güney Kore'nin birleşmesini sağlar ve Büyük Kore Cumhuriyeti kurulmuş olur. Bu birleşme nedeniyle Kim Jong-un 2013 yılında Nobel Barış Ödülünü bile kazanır. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri bu birleşme sonucunda Kore Yarım Adasındaki askeri birliğini çeker, çünkü Komünist Kuzey Kore artık bir tehdit oluşturmuyordur. 2015 yılında İran ve Suudi Arabistan arasında savaş başlar ve gazın galon fiyatı 20 dolar birden artar. Gaz sıkıntısı baş gösterince Rusya da Avrupa'ya gaz vermeyi keser. Dünya'da tam anlamıyla büyük bir enerji krizi çıkar. 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri enerji krizi sonrası ülkesinde çıkan karışıklıkları engellemek amacıyla askerlerini Japonya'dan ve deniz aşırı ülkelerden geri çeker. Bu sırada Teksas da Amerika'dan ayrılır. Zaten Teksas eyaletinin halk oylaması sonucunda yeterli çoğunluğu sağladığı takdirde ABD'den ayrılma hakkı gerçekte de bulunuyor.
Kullanıcı Puanı

0

Sizin Oyunuz:
Oyunun Künyesi
Homefront Platformlar: Geliştirici: Kaos Studios Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 77 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta