Thor: The Video Game

       Her zaman aynı şeyi söylemekten ben de bıktım, ama film oyunları gerçekten beni korkutuyor. Özellikle bu oyunları incelemek için ayrıntılara varana kadar oyunu oynamak bazen işkence olabiliyor. Yine de her seferin acaba “Chronicles of Riddick gibi bir film oyunuyla karşılaşabilir miyim?” diyorum. Maalesef her seferin çok büyük hayal kırıklıklarına uğruyorum. Bu oyunlar bırakın Riddick gibi üst düzey olmayı sıradan bile olamıyorlar. Bunun nedeni de çok açık, Sega (son dönemlerde bu tür şeyler yapmaya başladı) gibi yayıncı firmalar ünlü çizgi roman, film, mitolojik kahramanların adını kullanarak özellikle bilinçsiz oyuncuların dikkatini çekmeye çalışıyor. Bu tür oyunlar da genellikle elinde projesi olmayan, yeni bir projeye için kaynak bulmakta zorluk çeken geliştirici firmalara emanet ediliyor. Tabi bu firmaların çoğunun da yetenekli elemanlardan oluştuğu söylenemez. Nitekim Liquid Entertainment bazı gerçek zamanlı strateji oyunları ile başarılı olsa da son dönemlerde Desperate Housewives: The Game ve Rise of the Argonauts gibi pek de iç açıcı olmayan oyunlar geliştirdi. Bu oyunların satışlarının da beklendiği gibi olmadığını gözönüne alırsak sanırım geliştirici firma Sega'nın teklifini büyük bir memnuniyetle kabul etmiştir.
Thor: God of Thunder şu sıralar gösterimde olan filmden uyarlanıyor. Tabi Thor'un dünyası bu filmin çok ötesinde. Çizgi romanlar bir yana asıl olarak mitolojide önemli bir kişilik olan Thor İskandinav mitolojisindeki en güçlü Tanrı'dır. Bu Tanrı sadece mitolojide kalmamış ve İngilizce'deki Thursday'ye (Thor'un günü) adını verecek kadar da Avrupa'da ünlü olmuştur. Marvel Comics'in “Journey into Mystery” serisinin 83. sayısında yani 1962 yılında çizgi roman dünyasına da adım atan Thor, mitolojik bir kişilik olması bir yana gençler arasında da oldukça tanınan bir karakter oldu. Ülkemizde de İskandinav mitolojisini pek bilmeyen kişiler bile elinde çekiç ile duran sarışın Thor'un hatırlar. Şimdi de Chris Hemsworth, Anthony Hopkins ve Natalie Portman gibi oyuncuların da bulunduğu bir film ile daha da ünlenen Thor, oyuncuların da kalbini çalma amacında. Daha doğrusu Sega ve Liquid Entertainment'in böyle bir amacı var. Tabi bu amaçlarında başarılı oldukları söylenemez, aslında zaten onların da öyle başarılı bir oyun yapma gibi bir dertlerinin olmadığını söyleyebiliriz.
Filmden önceki olayları konu edinen Thor: God of Thunder 3. kişi bakış açısına sahip bir aksiyon oyunu. Matt Fraction'la birlikte hazırlanan senaryoda Asgard'ın işgali konu ediniliyor. Tabi en güçlü Tanrı olarak da bütün görev Thor'a düşüyor. Mitolojide ve Marvel çizgi romanlarında karşılaştığımız çeşitli yaratıklara karşı mücadele ettiğimiz oyunun amacı karşımıza çıkan yüzlerce yaratığı pataklamak. Hatta oyunda düşmanlara karşı savaşmak dışında herhangi bir şey yapmadığımızı söylemiş olsam sanırım hiç de abartmam, amacımız birkaç düşman öldürüp araya oyun içi sinematiklerin girmesini beklemek, sonra yine düşmanları öldürmek. Geliştiricilerin oyunun senaryosunu umursamadıkları başarısız sunumdan da belli oluyor. Mesela oyunun başında doğru düzgün bir hikaye sunumu bulunmuyor. Birden bire yaratıkların saldırması sonucu iş başa düşüyor. Thor'un dünyası hakkında Bir şey bilmeyen kişilerin senaryoyu anlaması neredeyse imkansız, çünkü ortada anlaşılabilecek herhangi bir şey yok. Bunun nedeni de geliştiricilerin tıpkı oynanış öğeleri gibi basit bir şeyler yapıp piyasaya sürmek istemesi. Ne de olsa filmi izleyip beğenen çok sayıda kişi var ve bu kişiler oyunu satın almak isteyecektir.
Editör Notu: Uzak durulması hatta görüldüğü an kaçılması gereken oyun!
3,3 Puan EDİTÖRÜN PUANI
Kullanıcı Puanı

0

Sizin Oyunuz:
Oyunun Künyesi
Thor: The Video Game Platformlar: Geliştirici: SEGA Dağıtıcısı: Scoops Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 29 Nisan 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta