Bethesda: "İkinci El Pazarı Büyük Bir Tehlike"

16.04.2013 13:50 Samet Konuksal


    Bu nesilde yayıncıların DLC, online pass ve mikro ödeme gibi ekstra gelir kapısı niteliğindeki sistemlere başvurduğunu gördük. Bethesda'nın yöneticilerinden Pete Hines'e göre yayıncılar, böyle şeylere başvurmak zorunda. Çünkü ikinci el pazarı, Bethesda ve diğer yayıncılar için büyük bir tehlike arz ediyor.
 
    Yaptığı açıklamalarda Pete Hines, gün geçtikçe daha da büyüyen ikinci el pazarı adına konuştu. Hines, "İkinci el pazarı bütün yayıncılar için halen büyük bir tehlike oluşturuyor." sözlerini söyledi. Bethesda'nın bu pazardan az seviyede hasar almak için DLC sistemine başvurduğunu söyleyen Hines'in açıklamaları şu şekilde;
 
"Bethesda olarak bu durumdan az hasasr almak için oyunlarımızı tekrar oynanabilir hale getirmek istedik. Bu yüzden kaliteli ve yeni içeriklere sahip DLC'ler sunmaya özen gösterdik. Böylelikle oyunculara da bekledikleri içerikler sunmuş olduk."
 
    Röportajı sırasında oyunnların fiyatlarına da değinen Pete Hines, yüksek oyun fiyatlarıyla ilgili, "Oyunlar rahatça satın alınabilecek kadar ucuz değil çünkü onları geliştirmek gerçekten pahalı." sözlerini söyledi. 
 
    Konuyla ilgili bir yorum yapmak gerekirse, Bethesda'yı seçtiği yöntemden dolayı takdir etmek gerekiyor. Çünkü kendileri DLC'lerde, bazı firmalar gibi iki-üç yeni kıyafet ve silah eklemeyi değil, yepyeni bir hikaye koymayı, oyunun dünyasını daha da geliştirmeyi tercih ediyorlar.
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 7 Dk önce Rockstar Games'ten GTA 6 İçin Heaven 17 Şarkı Grubuna Komik Teklif 1 Saat önce Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 3 Saat önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 4 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler