Söylenti: Valve Half Life 3'ü 'Tam' Olarak Geliştirmiyor

25.07.2015 04:15 Samet Konuksal

 
    Kendi kaynaklarından aldığı bilgileri söylenti olarak paylaşan YouTube kanalı You Know, şimdiye kadar Dark Souls 3'ü, Kinectsiz Xbox One'ı ve Rise of the Tomb Raider'ın PC ile PS4 çıkışlarını sızdırmıştı. Her ne kadar Silent Hills'i Microsoft'un satın alacağıyla ilgili şimdilik gerçek dışı bir söylentiyi de ortaya çıkarsa da, You Know'un bu konuda bir ismi bulunuyor. Ekibin YouTube kanalında şimdi de Valve ile Half Life 3 adına bir video paylaşıldı.

    Ekibin iç kaynaklarından aldığı bilgilere göre Valve, Half Life 3'ü tam anlamıyla gelişim sürecine sokmamış. Oyunun senaryosunun tamamlandığı belirtilen videoda Half Life 3 için çalışan sadece 10 kişi civarında bir ekibin bulunduğu söyleniyor. 2009 senesinde çok daha büyük bir ekip tarafından çalışmaların yürütüldüğü belirtilse de, daha sonrasında Steam ve F2P'ın yükselişiyle beraber bu ekiplerin daha fazla ilgi gereken projelere yönlendirildiği söylenmiş. 
 
    Videoda yer alan açıklamalarda Valve'ın, BioWare'ın yaşadığı Mass Effect 3 olayından ve 2004 senesinden bu yana değişen oyun kültüründen etkilendiği söyleniyor. Belirtilenlere göre Valve her ne kadar sabırla bekleyen bir oyuncu kitlesi olduğunu bilse de, firmanın sembol markasının bir hayal kırıklığına dönüşmesini istemiyor.
 
    Öte yandan YouTube videosunda Steam ve F2P oyun gelirlerinin Valve'ı kalkındırmaktan çok daha öteye taşıdığı, bu yüzden de birçok ekibin para getiren projelere yönlendirildiği belirtilmiş. Videoda Dota 2, Counter Strike: Global Offensive ve Team Fortress 2 gelirlerinin Valve'a 2014 senesi içerisinde 400 milyon dolar, Steam'in ise genel olarak 1.5 milyar dolarlık getiri sağladığı belirtiliyor. Dolayısıyla Valve'ın üzerinde finansal bir baskı olmadığı için üst yetkililer Half Life 3 çıkışını aceleye getirmek istemiyor.
 
    You Know ekibinin her ne kadar isabetli söylentilerinin olduğunu bilsek de, kimi zaman boş çıkan haberlerin arkasında da olduğunu bir kez hatırlatalım ve bu haberin 'söylenti' olduğunu ekleyelim. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Half Life 3 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler