Valve ve Blizzard, DOTA Konusunda Anlaştı

12.05.2012 00:43 Samet Konuksal


     Bir yanda DOTA isminin haklarına sahip olan Valve, diğer yanda da DOTA ismine yıllarca ev sahipliği yapmış Blizzard. Bu iki dev, Blizzard'ın yeni oyun modunda 'Blizzard DOTA' ismini kullanması gerekçesiyle kargaşa yaşamıştı. Olay en nihayetinde çözümlendi.
 
     Belirtilenlere göre Blizzard, StarCraft II: Heart of the Swarm ile sunacağı Blizzard DOTA oyun modunun ismini değiştirdi. Gelen haberlere göre Blizzard DOTA'nın yeni ismi, 'Blizzard All-Stars' adıyla geçecek.
 
     Konuyla ilgili Blizzard cephesinden Rob Pardo, "Blizzard ve Valve, olayı çok ileri noktalara taşımadan DOTA konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma sonrasında Blizzard DOTA'nın ismi Blizzard All-Stars olarak değişti. Bu isim değişikliği, Blizzard All-Stars'ın oyun içi yapısına da büyük etkiler yapacak." açıklamasını yaptı.
 
     Diğer yandan ise Valve'in patronu Gabe Newell, "Blizzard'ın kararlarımız karşısında saygılı olmasından dolayı mutluyuz. Her iki firma da, hayranların isteği ve onların mutluluğu adına hareket ediyor." sözlerini söyledi. 
 
      Ne dersiniz, bu kez de Blizzard'ın başı Sony ile derde girer mi? Bir yandan da Playstation All-Stars geliyor.(!)

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Heroes of the Storm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Outlaws'ın Geliştirmesi Tamamlandı! 1 Saat önce The Crew Motorfest'i Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynayabilirsiniz 5 Saat önce Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 7 Saat önce EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 7 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler