Battlefield 3 - Ekran Kartı Performans Testi

Steam'deki sistem analizi kullanıcıların yalnızca %16'sının PC'lerinin Battlefield 3 için hazır olduğunu gösteriyor.
26.09.2011 00:16 Levent Polater

 
    Battlefield 3, Beta için istediği sistem gereksinimleriyle gösterdi ki çoğu PC kullanıcısının Battlefield 3 ile başlayan yeni nesle (biraz öyle) ayak uydurmak için sistemlerini yenileme vakti geldi.
 
    Bu yönde Steam'in kullanıcıları üzerinde yaptığı sistem istatisiği de Battlefield 3'ün istediği önerilen sistem gereksinimleri şartına %84'lük bir kısmın uygun olmadığını ortaya çıktı. Şu anda Battlefield 3 ile ortaya çıkan kriz, 2007 yılında PC'lerde baş gösteren "Crysis Etkisine" benzetiliyor. Ekran kartı pazarı ve tartışmaları Battlefield 3 ile yine kızışıyor. Peki Battlefield 3'ü hangi ekran kartı ve hangi model en iyi şekilde çalıştırıyor? Belki bununla ilgili aşağıda yapılan testler bizi biraz olsun aydınlatabilir. Çeşitli donanım uzmanlarının Battlefield 3 ile ilgili yaptıkları ekran kartı performans testleri sonucu aşağıdaki durum ortaya çıkıyor:

 
 
 
GTX 580/AMD 6990: Maksimum ayarlarda oynanabilir, hatta çift monitör desteği de sağlayabilir.

GTX 570/AMD 6970: Maksimuma yakın performans, çift monitör desteği sağlaması kolay değil. 3D efektleri, ayarları biraz kısmadan sağlamak zor.

GTX 560/AMD 6870: Anti-aliasing'i düşürmeniz gerekiyor. Kalabalık sunucularda shader'ları da aşağıya çekmeniz gerekebilir.

GTX 460/AMD 5830: Anti-aliasing'i büyük ölçüde kapatmalısınız. Yumuşak gölgelendirme (Soft shadows) veya diğer atmosfer efektlerini de kaldırmanız gerekebilir.

GTX 8800/AMD 3870: Şu seçenekleri ya kapaltmalı ya da azaltmalısınız: atmospheric bloom, atmospheric smoke, high-dynamic range lighting, soft shadows, ambient occlusion, anti-aliasing, ve motion blur.

    Oyunu 3D Vision veya bir diğer adıyla 3D teknolojisiyle oynayıp seçenekleri ultrada tutmak için 2 adet GTX 580 kullanmanız gerekiyor.

    Görüldüğü gibi sistemleri hazır olmayanların Battlefield 3, cebini fena hâlde yakacak. Eğer bir de sıkı bir performans istiyorsanız, GTX 570 veya AMD 6970'den aşağısı kesmiyor...
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 104 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 İçin Dövüş Sistemini Elden Geçiren Mod Yayınlandı 27 Eylül Final Fantasy 16'nın PC Sürümü İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 27 Eylül Hayatta Kalma Oyunu Sengoku Dynasty'nin Tam Sürüme Kavuşuyor 27 Eylül Monster Hunter Wilds İçin Başlangıç Rehberi Videosu Yayınlandı 27 Eylül Red Bull Home Ground Geri Dönüyor! 27 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler