SOMA, Yatırım Maaliyetini Henüz Karşılayamadı

24.03.2016 17:34 Talha Aynacı

 
     Penumbra serisiyle tecrübe edinen, Amnesia: The Dark Decent ile büyük ses getiren Frictional Games'in bilimkurgu / korku oyunu SOMA, bence geçtiğimiz senenin "Taçsız Krallar" kategorisindeydi. Halen oynamadıysanız atmosfer ve bilhassa konusuyla başarılı bir iş ortaya koyan bu yapıma bir göz atın deriz.
 
Oyunun çıkışından 6 ay sonra satış rakamlarıyla ilgili bir makale yayınlayan yapımcı ekip, oyunun bugüne kadar 250.000 adet sattığını ve 20.000 - 30.000 kadar daha satarsa, oyunun yatırım maaliyetini çıkartacağını bildirdi. Günlük ortalama 125 adet satan yapımın hedefine 2016 yıl sonu itibariyle ulaşacağı öngörülüyor.
 
5 yıllık özverili çalışmanın bir ürünü olan SOMA, yapımcı Frictional Games'e de ilerideki projelerde ne gibi riskleri alacakları, ne tarzda bir oyunla çıkagelecekleri konusunda fikir vermiş oluyor.
 
Yapımcı stüdyonun hayal kırıklığına uğradığı bir diğer nokta ise oyun için gelen mod desteği. Amnesia'da tamamlanmışş 450'ye yakın mod varken, SOMA için sadece 5 mod yayınlanmış durumda. Halbuki geliştiriciler Amnesia'daki desteği görerek oyunun alt yapısını mod desteğine yol verecek esneklikte geliştirmişler.
 
Geçtiğimiz günlerde boy gösteren Firewatch'un kısa sürede 500.000 satmasını sevindirici bulan yapımcı ekip, kendileri içinde halen bir umut olduğuna inanıyorlar. 
 
Ne yalan söyleyeyim, bu tarz yapımların beklenen ilgiyi görememesi beni inanılmaz üzüyor. Umarız yapımcı ekip arzu ettikleri satış rakamına ulaşırlar.
 
Bu arada yapımcı ekip her şeye rağmen yapım sürecinde olan 2 yeni oyunları olduğunun da müjdesini veriyor!
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
SOMA Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Frictional Games Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 22 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 5 İçin Evil Soul Adlı Yepyeni Korku Modu Yayınlandı 39 Dk önce Dragon's Dogma 2 Ücretsiz Deneme Sürümüne Kavuştu 1 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Bugün Başlıyor! 2 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Süper Hafta Tamamlandı! 2 Saat önce A Quiet Place: The Road Ahead'in İlk Hikaye Fragmanı Yayınlandı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler