Wii Kullanıcılarının %60'ı Move'a İlgi Gösteriyor

08.11.2010 18:17 Alkan Adakaner


 
    Sony, Playstation Move ile ilgili bazı araştırma sonuçlarını yayınladı. Bu araştırmaların sonucunda ortaya ilginç bilgiler çıkmış. Mesela Wii kullanıcılarının %60'ı Move'u satın almaya ilgi gösteriyormuş. Yani küçük bir hesaplama ile 45 milyon kişi Move alabileceğini düşünmüş ki, bu PS3 satışlarından bile fazla.
 
     Bunun yanı sıra, Kuzey Amerika'da 1 milyondan fazla satan Move'u Mayıs ayından bu yana satın almak isteyen kişilerin sayısı 2 kattan daha fazla artmış. 
 
      Move'a ilgi gösteren yaş grupları ile ilgili de ilginç bilgiler var. Mesela Move almak isteyen kişilerin %30'unu kadınlar oluşturuyor. Cihaza sahip olmak isteyenlerin ortalama yaşı 28 olurken bunların % 25'i 35 yaşın üzerinde.
 
     Bu dönemde 24 Playstation Move oyunu piyasaya sürülmüş ve mali yılının sonundan önce 15 tane daha oyun bekleniyormuş. İlginçtir ki Sony örnek verirken Wii'yi kullanıyor, yani onlar da Wii'nin başarısını kabullenmiş ve Wii oyuncularını kendi konsoluna çekmek istiyor.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Move Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 2 Saat önce Elden Ring İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı: Neler Değişti? 3 Saat önce Resident Evil 7 biohazard, iPhone 15 Pro'ya Geldi 4 Saat önce PlayStation Oyunlarına Dev Zam: Yerel Fiyatlandırma Kaldırıldı (Video) 5 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 04 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler