Xbox 360 Satışları 67 Milyona Ulaştı

Halo 4 konsolun satışlarını daha da arttıracaktır
30.05.2012 09:15 Alkan Adakaner


      Microsoft'un Xbox 360 ile oldukça iyi bir başarı yakaladığı inkar edilemez. Bir önceki nesilde Sony'nin çok gerisinde kalan firma bu nesilde ise hala Sony'nin önünde mücadeleye devam ediyor. Diğer taraftan Nintendo'nun büyük başarısı ise ayrı olarak değinilmesi gereken bir konu.
 
      Microsoft’'un Interactive Entertainment Division adlı bölümünün pazarlama müdürü Yusuf Mehdi'nin açıklamasına göre Xbox 360 bugüne kadar dünya çapında 67 milyon adet sattı. Mehdi, 40 milyon Xbox Live üyesinin bulunduğunu ve 19 milyon Kinect satıldığını da açıkladı. Özellikle Kinect satışlarının bu seviyede olması Microsoft'a rakipleri karşısında büyük avantaj sağlıyor.
 
     Bu konuda Mehdi'nin en önemli açıklaması ise Microsoft'un bu nesildeki konsol pazarının %47'sine hakim olduğunu açıklamasıydı. Firma perakende pazarda 56 milyar dolarlık satış hacmine ulaşmış. Üstelik son 3 yılda Xbox 360 satışları her yıl bir önceki yıla göre daha iyi olmuş.  
 
      Microsoft yetkilisi Xbox 360 için yeni oyunlar duyurarak, eğlenmenin yeni yollarını tanıtarak oyuncuları daha da memnun edeceklerini belirtiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık 05 Ekim Tencent, Ubisoft'u Satın Almayı Değerlendiriyor! 05 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 05 Ekim NBA 2K25 Arcade Sürümü Artık Apple Arcade’de 05 Ekim Epic Games Artık Mobil Platformda Ücretsiz Oyun Dağıtacak 04 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler