Ubisoft'un DRM Engeli Aşıldı mı ?

04.03.2010 14:16 Talha Aynacı

 
 
 
     Pek çoğumuzunda bildiği gibi, Ubisoft geliştirdiği DRM sistemi ile PC platformunda korsanla müacedele adına yeni bir adım atmıştı. Sistem, siz oyunu oynuyorken sürekli olarak Ubisoft serverlarına bağlı kalarak çalışıyor ve internetin kesildiği veya stabil olmadığı durumlarda oyun zevkiniz yarıda bölünerek sistem sizi oyun dışına atıyordu. Hal böyle olunca, internetin böylesine gel gitlerle dolu olduğu ülkemizde oyun eğlencesinin bir işkenceye dönüşeceği su götürmez bir gerçek.
 
     Bu sabah Silent Hunter V çıkışının hemen ardından oyunun kırılmış versiyonları (hatta bug'lardan arındırılmış en güncel versiyonu ile) torrent sitelerinde dolaşması ile Ubisoft'un DRM sisteminin daha yolun başında tökezlediği idda edilmişti.
 
     Ancak Ubisoft tarafından gelen açıklamaya göre; şu an için illegal yollarla indirilen ve kırıldığı idda edilen Silent Hunter V ve Assassin's Creed 2 başlangıçta tam sürümmüş izlenimi versede, korsan kopyaların tamamlanmamış versiyonlar olarak oyuncuların karşısına çıkıyor.
 
Anlaşılan Ubisoft dersine iyi çalışmış.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Silent Hunter 5 Platformlar: PC Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Simülasyon Çıkış Tarihi: 4 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PUBG: Battlegrounds, 35.1 Güncellemesini Yayınlandı, Peki Güncellemede Neler Var? 8 Saat önce inZOI, Erken Erişim’in İlk Haftasında 1 Milyon Satışa Ulaştı 04 Nisan Nintendo Switch 2, 5 Haziran’da Çıkıyor: Oyun Deneyiminde Yeni Bir Dönem Başlıyor 02 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS 1 Nisan’da “Menüde Aşk Var” Diyecek 01 Nisan KRAFTON’un Yaşam Simulasyon Oyunu inZOI, Erken Erişim'e Açıldı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler