Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı

16.09.2024 22:52 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Kepler Interactive ve geliştiriciliğini Ironwood Studios’un üstlendiği araç temalı hayatta kalma oyunu Pacific Drive için yepyeni bir güncelleme yayınlandı. Drive Your Way adıyla karşımıza çıkan yeni içerik güncellemesi, oyuna yeni modları getiriyor ve kullanıcı deneyimini üst seviyeye ulaştırıyor.
 
Pacific Drive için ikinci ücretsiz içerik güncellemesi
 
 
 
Drive Your Way güncellemesi kapsamında daha fazla detaya girecek olursak, oyun için yeni ön ayarlar ve 50'den fazla yeni seçenek dahil ediliyor. İkinci ücretsiz içerik güncellemesinin sunulduğu bu süreçte, yepyeni kozmetik içerikler ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyunun yeni bir kozmetik eklentisi olarak karşımıza çıkan Anomalous Customization paketini de 5 dolardan satın alabiliyorsunuz.
 
Büyük güncelleme, oyunculara Kuzeybatı Pasifik'in ıssız yollarını sunuyor ve aynı zamanda farklı araçları çevre unsurlarını ve yepyeni deneyimleri elde edebiliyoruz. Bir dizi heyecan verici özellikle beraber karşınıza çıkan yeni güncelleme, Iron Wagon, Scenic Tour ve Mechanic's Road Trip yeni deneyimleri barındırıyor.
 
 
 
Iron Wagon oyunculara farklı bir deneyim sunuyor ve burada başarısız olursak temelli ölebiliyor ve kayıt dosyasının kaybolduğu riskli bir meydan okumayla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Diğer taraftan Scenic Tour moduna bakacak olursak, ölüm olasılığının tamamen ortadan kaldırıldığını ve genel zorluğun ise azaltılarak daha rahat bir deneyimin sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu mod içerisinde hikayeye daha fazla odaklanabiliyorsunuz.
 
Yeni güncelleme hakkında tüm detaylar için buraya tıklayabilirsiniz. Pacific Drive şu anda PlayStation 5 ve PC için (Steam ve Epic Games Store üzerinden) mevcut durumda.
 
 
 
Pacific Drive bizlere neler sunuyor?
 
Hayatta kalma deneyimi ancak araç temalı bu konsept gerçekten de kulağa ilginç geliyor ve oyuncular tarafından bir hayli ilgi çekiyor. İlk fragmanı yayınlandığında oyun için gerçekten beklentilerimizin yüksek olduğunu belirttik ve bu beklentinin de bir noktada karşılandığını aktardık. Ancak her ne kadar bu beklentiyi karşılasa da arka planda kalmış, fakat bir yandan da oyuncular tarafından çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkan bir yapının olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun için şu anda Steam platformu üzerinde güzel incelemeler ve kullanıcı yorumları bulunuyor. Bu kapsamda oyunda dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, bir karakter olarak değil de araç temalı bir yapı ile karşı karşıya kalabilir ve burada hayatta kalma unsurunun temel hedefinde aracımız bulunuyor. Aracımızı farklı bölgelerden geçirebiliyor, bu noktalarda zorluklarla karşı karşıya kalabilir ve aracımızın parçalanmasına müsaade etmemeye çalışıyoruz.
 
Pasifik bölgesinin kuzeybatı kısmında yer aldığımız yapımda kasabalardan geçebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aracımızla beraber sürekli olarak denemeler yapabileceğimiz ve hayatta kalma macerasında tek kurtuluşumuzun aracımızla beraber ilerlemek olduğunu vurgulayan yapımda doğaüstü tehlikelere karşı yüzleşmek durumunda kalıyoruz ve elimizden geleni yaparak bu tehlikelerle karşılaştıktan sonra elimizdeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
Oyunda etraftan kaynaklar toplayabiliyor, güvenilir bir şekilde ilerleyebileceğimiz aracımızla beraber hayatta kalmanın mekaniklerini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Bu noktada merkez bölgemizi en iyi şekilde kullanarak yolculuğa çıkmadan önce aracımızı en iyi güncellemelerle ve teknolojilerle donatmak durumundayız. Baştan aşağı gerçekten de oldukça üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda aracımızı arkamıza bakmadan sürmek durumunda kalıyor ve dilediğimizi burada gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise terk edilmiş bir garajda arabamızı yenilemek ve onu en iyi şekilde güncellemek tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber geliştirmek için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölgede ortaya çıkacak tuhaf yüzleşmelerle karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. İşte bu noktada aracımıza en iyi şekilde kullanabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bölge içerisinde farklı zorlukların, denemelerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebilir ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkate değer birçok unsurun bulunduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve oyunun herhangi bir şekilde arka plan hikayesinin olmadığını aktarmakta fayda var. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka plan hikayesi pek en fazla ön plana çıkmıyor ve genel olarak oyunun atmosferine, mekaniklerine, görevlerine ve çok daha fazlasına dikkat etmemiz gerekiyor. Zaten geliştirici ekip bu noktada bizlere de çeşitli detayları vermiş durumda. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir merkez bölgemiz bulunuyor ve oraya yetişmek ve farklı bölgelere doğru ilerlemek için elbette aracımızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Benzersiz ve garip mücadelelere adım atabileceğimiz ve tuhaf anomalilerle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Pasifik bölgesinin kuzeybatısından başlayarak farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve oyun içerisinde roguelike bir oyun deneyiminin yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
Bu deneyim bildiğiniz üzere sürekli olarak denemeler yapabileceğiniz, baştan başlayabileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde aracınızla beraber bir bölgeden başka bir bölgeye gitmek ve buralardaki zorluklara dayanmak için sürekli olarak geliştirmeler yapabiliyor, her denemenizde farklı kaynaklar elde edebiliyor ve her denemenizde yeni içeriklere sahip olabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu elde ettiğiniz kaynakları en iyi şekilde değerlendirebilir ve aracınızı güçlendirebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde doğaüstü tehlikelere karşı yüzleşmek durumunda kalıyor ve tek kurtuluşunuzun burada kaynaklar toplayarak aracınızı daha da güçlendirmekten geçtiğini aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hayatta kalma temasının araçla beraber harmanlandığını söyleyebiliyor ve gerçekten de ilgi çekici bir oyun deneyimiyle karşı karşıya geldiğimizde aktarmakta fayda var. Bu tarz oyunlar elbette yeni bir deneyime adım atmak isteyen oyunculara ve aynı zamanda boş zamanlarında değerlendirmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Dolayısıyla o yöndeki yerinizi almanızı elbette biz de tavsiye edebiliyoruz.

Kendi yeteneklerimizi ön plana çıkarabileceğimiz ve araç kullanma marifetlerimizi oyuna dahil edebileceğimiz yapımda bölgede her yolculuğumuzda değişen bir tehlikenin olduğundan bahsedebiliyor ve bu değişkenlik gösteren tehlikelerin arasında fırtınalar, yıldırımlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Farklı modifikasyonlar yapabileceğimiz ve aracımızı özelleştirebileceğimiz oyunda araba parçalarını en iyi şekilde kullanabiliyor ve çevrelerdeki yolculuğumuzda bu parçalar oldukça ön plana çıkıyor. Zaten oyun içerisinde ne kadar çok gelişirsek o kadar çok zorluklara ve tehlikelere karşı dayanıklı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz ve bu kapsamda çakan yıldırımların ve fırtınaların bizlere daha az etki ettiğini aktarabiliyoruz. Her ne kadar dikkat çekici unsurların ve korkutucu detayların olduğunu söylesek de oyunda ilerlerken bir yandan gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu döngüyle beraber elbette gündüzün aydınlığıyla beraber ilerlerken diğer taraftan gecenin karanlığı sizlere daha fazla zorluğu beraberinde getiriyor.
 
 
 
Elbette gece karanlığında hem gerilim dolu hem de tüyleri diken diken eden zorluklara karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Pasifik'in kuzeybatısında yer aldığımız yapımda tuhaf anomalilerin dolu olduğu terk edilmiş araştırma bölgeleri ve çok daha fazlası yer alıyor ve bu gizemli bölgeyi açığa çıkarmak ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda 20'den fazla lisanslı şarkının bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bu şarkılarla beraber elbette yol boyunca açabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda elbette bestelenmiş orijinal müziklerin olduğundan bahsedebilir ve bu tarz müziklerin bu tarz oyunlarda bir hayli önem arz ettiğini vurgulayabiliriz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir yandan aracımızı sürerken diğer yandan ise bu tarz müzikleri açmak, oyuna daha hızlı bir şekilde kendimizi kaptırmamızı sağlıyor. Bununla beraber oyunda farklı modifikasyonları kullanabiliyor, araba parçalarını yerleştirebiliyor ve daha güçlü istatistiklere sahip bir araçla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Zaten oyun içerisinde her bölgede farklı tehlikelerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve acımasız, vahşi bir dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumundayız. İlerlemeye çalıştığımız esnada tuhaf zorlukların karşısında güçlü bir şekilde durmaya çalışırken aynı zamanda bunlara karşı durmak için elbette arabamızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Yol boyunca hem yol üstünde hem de yolun dışında elbette bizi hayatta tutabilmek için çeşitli unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz ve hayatta kalmak için sürmek durumundayız. Oyunda bizi hayatta tutabilecek 4 tekerlekli aracımız bulunuyor ve bu aracımızla beraber dikkatli bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Oyun içerisinde güvenilir aracımızla beraber gelişip kuvvetlenene kadar elbette zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve benzin deposunu sürekli olarak dolu tutmamız gerekiyor. Oyun içerisinde bir yandan bu benzin deposuyla uğraşırken diğer yandan bunu dolu tutmak temel hedefimiz arasında bulunuyor.
 
Çünkü oyunda herhangi bir şekilde benzinimiz kalmazsa ne yazık ki gideceğimiz yere erişemiyor ve yarı yolda mahsur kalmak durumunda kalıyoruz. Bu da oyunun ne yazık ki sonu anlamına geliyor ve dolayısıyla tehlikelere karşı yüzleşmek için eksik kalan yanlarımızdan biri olabiliyor. Bununla beraber elbette benzinimizi doğru tutmaya çalışırken diğer yandan ise bölgeden bölgeye yayılan radyasyonların olduğundan bahsedebiliyoruz. Kendimizi radyasyondan koruyabilmek için arabamızı sağlam tutmamız ve radyasyondaki o dalgaların yayılmasını engelleyecek savunma sistemlerinin parçalarının aracımıza dahil edilmesi gerekiyor. Burada karşılaşabileceğimiz her bir zorluk aslında küçümsenecek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla her bir küçük zorluğa bile en iyi şekilde geliştirmeler yapmamız lazım.
 
 
 
Aracımızı radyasyondan koruyabilmek için elbette sağlam tutmamız ve bu da oyunun sınırlarının zorlanacağı anlamına geliyor. Bununla beraber acil tamir yapmamız gereken durumların olduğundan bahsedebiliyoruz ve toplayabileceğimiz her bir malzemenin oldukça önemli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Çünkü etraftan topladığımız her bir malzeme ile ve parça ile beraber hem hasar almış aracımızı tamir edebiliyor hem de yeni geliştirmelerin kilidini bu şekilde açabiliyoruz. Acil tamiratın dışında elbette topladığımız malzemelerle bir nevi tekerlekli kale inşa etmek durumunda kalıyoruz ve hayati tehlikelere karşı korunabilmek için bu kaynakların bir hayli önemli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere direksiyon seti deneyimi daha üst seviyede bir oyun içeriği sunabilir; ancak ne yazık ki oyun içerisinde böyle bir desteğin olmadığını aktarabiliyoruz. Belki de ilerleyen süreçte yeni bir güncelleme ile gelebilir. Acımasız sistemlerle ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde bölgeleri araştırmaya koyuluyor ve bölgede aslında bazı deneylerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Dört bir yana dağılmış olan ve sorularımıza cevap bulmaya çalıştığımız unsurların burada olduğu yapım içerisinde her yerde tuhaf anomalilerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bunları sürekli olarak görmek durumunda kalıyoruz. Yozlaşmış gerçeüstü güçlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda gerçekten de dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz ve karanlık içerisinde farklı silüetler, yuvarlanan metal parçaları, devasa toprak yığınları gibi engeller ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüylerimizi diken diken edecek tuhaf unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu tuhaf unsurları aşmak için sürekli olarak o bölgeye doğru ilerleyebiliyor, kaynakları toplayabiliyor ve tekrar tekrar bu deneyimlerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bölgeleri araştırdıkça daha fazla detayın ve bilginin sahibi olabiliyoruz. Aynı zamanda tuhaf sırların ortaya çıktığını da aktarabiliyoruz. Etrafta duran her şeyin yok edilebilecek güçte olduğunu aktarabildiğimiz yapımda yok edilen şeylerin arasında sizin olmamanız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise gerçekten de burada büyük bir mücadele sergilemeniz gerekiyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere sunulduğunu ve bu deneyimle beraber kendimizi özelleştirip daha da güçlendirdiğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hayatta kalma deneyimini sonuna kadar yaşayabiliyoruz. Ancak bu hayatta kalma deneyimi bir karakter üzerinde değil, tamamen bir araç üzerinde yoğunlaşmış durumda. Durum böyle olunca ortaya gerçekten de tuhaf ve güzel anlar çıkabiliyor ve bununla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz; aracımızı geliştirebiliyor, parçalarını değiştirebiliyor, daha güçlü hale getirebiliyor ve her gittiğimiz yerde çeşitli kaynaklar toplamak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber araştırmalı hayatta kalma deneyiminden hoşlanıyorsanız göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 1 Saat önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 3 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 4 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 4 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler