Free-to-Play Oyunlara Kim Para Veriyor?

11.09.2011 16:32 Gökhan Yılmaz

     Free-to-play, kısacası F2P oyunlar olarak adlandırılan ücretsiz oyun pazarlama modeli gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Sıradan oyunculardan en sıkı oyunculara kadar pek çok kişiyi hedef alan bu pazar Facebook oyunları, shooter'lar, MMO'lar ve mobil oyunlar derken pek çok alanda karşımıza çıkıyor. Peki bu oyunlara kimler para veriyor da bu kadar çok artış gösteriyorlar?
 
     Diğer ismiyle Freemium olarak da anılan bu oyunlarla ilgili yapılan bir araştırma sorularımızı cevaplıyor. Flurry Analytics'in 110.000 adet Android/iOS yazılımını kapsayan araştırmada yaklaşık olarak 20 milyon kullanıcı baz alınmış. Ortaya çıkan tablo ise aşağıdaki gibi:
 
 
     Yukarıda yeşil barlar ilgili yaş ortalamasındaki kullanıcıların oyunları oynamak için harcadığı zamanı; mavi barlar ise o grubun oyunlar için harcadığı para miktarını simgeliyor. Bu durumda free-to-play oyunlara neredeyse yarısı olacak şekilde en çok para veren kısmın 25-34 yaş arası oyuncular (Yani kısaca iş güç sahibi olanlar diyebiliriz) olduğu görülüyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 6 Dk önce RPG 9th Dawn Remake 25 Eylül'de PC için Çıkış Yapıyor 8 Dk önce Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven Demosu Konsollar ve PC için Yayınlandı 32 Dk önce Deadly Demo, 5-22 Ekim Tarihleri ??Arasında PC'de Mevcut Olacak 1 Saat önce PlayStation Yepyeni State of Play Sunumuna Ev Sahipliği Yapabilir 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler