Bağımsız Yapımcılar Protesto İçin Toplanıyorlar

Yukarıdaki karede Razer ve Firefall yapımcısı tepkilerini gösteriyor.
16.01.2012 15:47 Gökhan Yılmaz

 
     Bağımsız oyun yapımcıları SOPA'yı engelleyeme çalışmak ve protesto etmek için 18 Ocak 2012 tarihinde toplanarak oyun geliştirmeye başlayacaklar.
 
     Son günler bu yasa tasarısı için oyun dünyası ikiye bölünmüştü. Oyun firmaları tepkilrini koruyor ve SOPA'yı desteklemenin kişisel özgürlüğü karalamak olduğu ifade ediliyordu. Stop Online Piracy Act onay alırsa internet üzerinden gizliliğiniz kalmayacak. Bu nedenle Polonyalı oyun geliştiricisi Sos Sosowski, Stop SOPA Jam isminde etkinlik düzenleyerek katılımcıları ve duyarlı kişileri protesto etmeye çağırdı.
 
     Sonradan Minecraft yapımcısı Notch'un da katılımı ve yardımıyla çok daha büyük kitlelere ulaşan organizasyon daha da yayılarak geleneksel bi hale getirildi.
 

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
F1 25 Duyuruldu: Tam Tanıtım 26 Mart'ta Yapılacak 25 Mart Assassin's Creed Odyssey 40 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı 25 Mart Dune Awakening İçin PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 25 Mart Master of Monsters SSB, 26 Haziran'da Japonya'da Konsollar ve PC için Piyasaya Sürülecek 25 Mart Nişancı Aksiyon Oyunu UNYIELDER, Mayıs Ayında Çıkış Yapıyor 25 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler