5 Yaşındaki Çocuk Xbox Şifre Sistemindeki Ciddi Hatayı Keşfetti

04.04.2014 20:47 Talha Aynacı

 
   
   Microsoft, 5 yaşındaki bir çocuğu, Xbox Live sisteminde yer alan oldukça ciddi bir açığı bulduğu için ücretsiz oyunlarla ödüllendirdi.

   Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde yaşayan Kristoffer Von Hassel, babasının Xbox hesabına şifre olmadan erişmenin bir yolunu bulmuş. Tek yapması gereken şifre bölümündeyken bir kez space tuşuna basmak. Bu şekilde sisteme girilmeye çalışıldığında ekrana gelen yeni sayfa ikinci bir parola doğrulama olarak gözüküyor ve bu ekrandaki parola doğrulama kutusunu da art arda space tuşlarını basarak dolduran Hessel, babasının hesabına girebiliyormuş.
 
   Bir süre sonra durumdan haberdar olan ve güvenlik işinde çalışan babası Robert Hassel, açıkla ilgili olarak Microsoft'u bir mesaj göndererek uyarmış. Bunun karşısında Microsoft teşekkür ederek 4 ücretsiz oyun, 50$ değerinde hediye çeki ve 1 yıllık ücretsiz Gold hesabıyla küçük kaşifi ödüllendirdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler