Microsoft, E3 Sunumlarında Oyunlara En Çok Vakit Ayıran Konsol Firması Oldu (Rapor)

14.06.2014 17:06 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz sene Microsoft ve oyuncular açısından çok da iyi geçmemişti. Sunumlarında oyundan çok TV'ye, dizilere ve sosyal içeriklere yoğunlaşan Microsoft'ta Xbox bölümünün yeni patronunun ardından gözle görülür değişiklikler yaşanmış. E3 2014 geldi, geçti. Gelin şimdi firmalar yüzde olarak neler yapmış birlikte görelim.
  
 
    Konuyla ilgili ilk grafik oyunlara ayrılan süre adına yayınlanmış. Yayınlanan istatistiğe göre Microsoft, 1.5 saat süren konferansının %67'lik dilimini oyunlara ayırmış. Sony ise 1 saat 48 dakika süren konferansta %54'lük dilim boyunca oyunlardan söz etmiş. Diğer firmalara nazaran daha kısa bir sunum gerçekleştiren Nintendo, %66'lık dilimde oyun gösterimi yapmış. 
 
 
    Oyun gösterim tarzına geldiğimizde Microsoft, gösterdiği 39 oyunun %75'ini oynanış videosuyla tanıttı. Öte yandan 42 oyun tanıtan Sony, %60'ını benzer yöntemle gösterdi. Sadece 12 oyun gösteren Nintendo'da bu yüzde %89.
 
 
    Sıradaki grafikte oyun endüstrisinin hakimi konumundaki Shooter oyunlar bulunuyor. İstatistiklere göre Microsoft'un tanıttığı oyunların %44'ü Shooter elementlerine sahip. Sony'de bu veri %50 - %50 olarak ayrılırken, Nintendo oyunlarında bu veri %17'ye kadar düşüyor. 
 
 
    Gelelim oyuncuların seçim yapmasında büyük önem taşıyan konsola özel yapımlar kısmına. İstatistiklere göre Microsoft'un tanıttığı 39 oyundan %26'sı Xbox platformlarına özel olarak çıkacak. Aynı durum Sony'nin tanıttığı 42 oyunun %36'sında karşımıza çıkıyor. Son olarak evet, masmavi bir Nintendo görüyoruz. Platformlarını kendi başına ayakta tutmaya alışkın olan Nintendo'nun E3 sunumunda gösterdiği oyunlarının hepsi, kendi platformlarına özel.
 
 
    Yayınlanan son grafik ise oyunların çıkış yıllarıyla ilgili. Bildiğiniz gibi son dönemde birçok oyunun çıkış tarihinin 2015'e ertelendiğini görmüştük. Bu durum özellikle Sony konferansına da yansımış görünüyor. İstatistiklere göre Microsoft'un E3 konferansında gösterdiği oyunların %38'i 2015 ve sonrasında çıkacak. Sony'de bu veri %53'e çıkarken, Nintendo'da aynı oranı %42 olarak görüyoruz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 19 Eylül Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 19 Eylül Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 19 Eylül Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 19 Eylül Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 19 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler