Xbox 360 Cephesinde Yeni Korsan Savaşı Başlıyor

Xbox 360, çıktığı tarihlerden beridir korsan kullanımına yenik düşen bir konsol.
30.03.2011 19:47 Levent Polater


    Bugün sabah saatlerinde sizlere Xbox 360'ın disk formatının değişeceğini belirtmiştik. Şimdi bu konuyla ilgili ikinci bir kaynaktan daha ayrıntılı bilgiler elimize ulaştı.
 
    Digital Foundry adlı sitenin raporuna göre Microsoft'un şu anda test ettiği güncellenmiş Xbox 360 disk formatı oyun disklerinde 1 GB'lık extra boş alan açacak.
 
    Şu anda kullananların bileceği üzere Xbox 360 diskleri çift katmanlı DVD'leri kullanıyor. Bu DVD'ler 6.8 GB'a kadar oyun dosyalarını içinde barındırabiliyordu. Yeni format sayesinde bu veri boyutu 6.8 GB'tan 7.95 GB'a çıkacak. Böylece yapımcılar daha fazla veriyi tek bir diske kaydetme şansını yakalarken bunun korsan oyunculuğun da önüne geçecek bir yöntem olacağına inanılıyor.
 
    Amerika'da bu programın beta süreci şu anda devam ediyor. Beta'ya katılıp durumu test edenlere ise Halo: Reach hediye ediliyor.
 
    Xbox 360'ta korsan bayrağını uzun süredir gönderde asılı tutan hackerlar ise Microsoft'a yeni gelişmeler ışığında resmen meydan okuyor.  Xbox 360 DVD firmware hacker "Commodore4eva" şu açıklamalarda bulundu:
 
    “MS, daha fazla AP kontrolü, CVI (content integerity - içerik bütünlüğü) kontrolü yapacak, disk boyutunu arttıracak ve yeni bir katman koruma yöntemi ekleyecek olan XBG3'ü bizle tanıştıracak, Buyursunlar bakalım!"
 
    Bakalım Microsoft, yıllar sonra hackerları alt edebilecek mi? Gelişmeleri yakından izleyeceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler