AMD'den FreeSync Teknolojisi

09.01.2014 12:29 Ant köksal


 
AMD, CES fuarında Nvidia'nın G-Sync'ine karşı geliştirdiği FreeSync teknolojisini tanıttı.
 
AMD, FreeSync ile (kendi ekran kartlarının zaten desteklediği) dinamik yenileme hızlarını kullanarak G-Sync ile aynı sonucu verebildiğini iddia ediyor. AMD, şimdiye kadar bu yönde bir talep görmedikleri için özel bir çalışma yapmadıklarını ancak AMD kullanıcılarının basit bir sürücü güncellemesi ile bu teknolojiden yararlanabileceklerini belirtiyor.
 
FreeSync'in Nvidia G-Sync'ten temel farkı, bütün AMD kartlarda çalışabilecek ve herhangi bir donanım satın almayı gerektirmeden, sadece bir sürücü güncellemesi ile aktif edilebilecek olması.
 
AMD, G-Sync'in çözüm olarak sunduğu şeylerin hemen hepsinin dinamik yenileme hızı ve triple-buffering ile yapılabileceğini, Nvidia'nın bu iş için pahalı bir donanım geliştirmesinin sebebinin ise işlemci mimarilerinin dinamik tazeleme hızlarını destekleyememesi olduğunu belirtti.
 
AMD'nin bu atağına karşı Nvidia'dan hızlı bir cevap geldi: Nvidia adına Tom Peterson,  "FreeSync teknolojisinin sadece laptoplar üzerinde gösterildiğini, laptop ekranlarının harici monitörlerden çok farklı olduğunu ve harici monitörlerde dinamik yenileme hızları kullanılarak G-Sync ile aynı sonucu vermenin imkansız olduğunu" belirtti. Nvidia, mevcut kartlar ile hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın -dinamik tazeleme hızı/triple buffering- tatmin edici bir sonuç almak mümkün olmadığından harici bir donanım geliştirmeyi tercih ettiklerini bildirdi.

İlgili İçerik Yorumlar 47 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 35 Dk önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 2 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 3 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 3 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler