Crytek'in Sanal Gerçeklik Demosunu Ücretsiz Olarak Deneyimlemeye Hazır mısınız?

18.11.2015 17:09 Ömür Gencer


      İlk kez, 2015 yılında San Fransisco’da gerçekleşen GDC Konferansı’nda duyurulan Back to Dinosaur Island, oyuncuların dikkatini çekmişti. Bugün ise, oyuncular artık herhangi bir etkinliğe katılmadan kendi başlarına bu sanal gerçeklik deneyimini yaşayabilecekler.
 
      Back to Dinosaur Island’da oyuncular, bebek bir dinozorun gözleri ve kulakları olacaklar. 3 boyutlu geliştirme çözümü sayesinde oyuncuları, dinozor yumurtaları ve mükemmel bitkilerin yer aldığı büyüleyici bir orman bekliyor. Oyuncular, yumurtalar ve yusufçuklar dahil etraflarındaki ögelerle etkileşime geçebiliyor ve dev bir dinozorla karşı karşıya geliyorlar.

      Crytek Yapım Direktörü David Bowman bu demo hakkında şu sözlere yer verdi: “İki boyutlu seyredildiğinde bile akıllara durgunluk verecek güzellikte olan bu demoda, insanın dev bir dinozorun nefesini yüzünde hissetmesi ve kendine has üç boyutlu görsel teknoloji sayesinde kendisini bambaşka bir gerçekliğin içinde bulması başka herhangi bir yerde rastlanamaz bir deneyim oluşturuyor.”

      Bugün yayınlanan Back to Dinosaur Island demosu Oculus Rift Development Kit 2 modeli ve üst modelleriyle uyumludur. Demoyu Steam'den indirebilirsiniz.
 
 
-Basın Bülteni

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Robinson: The Journey Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Adventure Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
FreeMaNMeliH 18.11.2015 17:16:26

Gerçekten denemek isterdim :)

Patren 18.11.2015 17:17:01

crysis 4 e hazirlik

Megathrone26 18.11.2015 18:08:52

VR sız nasıl klavye mouse lamı oynuyoruz?

emre1393 18.11.2015 21:23:21

Bu bir teknoloji demosu, oculus vr dk2 sahibi değilseniz oynayamazsiniz

X-FI 18.11.2015 21:49:18

Minimum 16 Gb Ram ve GTX 980.

mehmet4428 19.11.2015 11:34:09

Bunu konsolda nasıl oynatacaklarsa daha PC de GTX 980 istiyor.

Dimwit 20.11.2015 23:42:38

quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428 Bunu konsolda nasıl oynatacaklarsa daha PC de GTX 980 istiyor.
Bu bir ''oyun'' değil aslında. Sadece VR ile sağa sola bakmak suretiyle etrafı izlediğin, üç dakikalık bir teknoloji demosu. Evet bildiğin üç dakika sürüyor, fazlası yok yani. Sistem gereksiniminin bu kadar yüksek olması korkutmasın, VR için normal aslında. Misal, Oculus Rift DK2 ile kullandığını varsayalım. Mantık şu şekilde işliyor. VR'ın her göz için ayrı ayrı, yani iki tane 960 x 1080 60hz paneli var. O iki panelde de düzgün bir sanal gerçeklik deneyimi için optimum 60FPS'nin sağlanması gerek. Kısaca 60FPS(960 x 1080) x 2 denklemi işte. Yoksa Youtube'da GTX970 testlerinde normal monitörle 1080p'de 120FPS'de çalışıyor demo. Sakın ''amanın sistemlerimiz eskiyor'' diye korkmayın yani. :)

Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
KRAFTON’un Yaşam Simulasyon Oyunu inZOI, Erken Erişim'e Açıldı 28 Mart F1 25 Duyuruldu: Tam Tanıtım 26 Mart'ta Yapılacak 25 Mart Assassin's Creed Odyssey 40 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı 25 Mart Dune Awakening İçin PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 25 Mart Master of Monsters SSB, 26 Haziran'da Japonya'da Konsollar ve PC için Piyasaya Sürülecek 25 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler