Analiz: Xbox 720 ve PS4, 400 $ Olacak

14.01.2013 15:47 Talha Aynacı

 
   Teknoloji dünyasını yakından takip eden ve çeteresini tutan Baird Equity Research'ün analizcisi Colin Sebastion, CES 2013'de pek çok önemli firma ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında edindiği bilgilerle, yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 400 $ (bugünün döviz hesabına göre 706 TL) civarında olabileceğini bildirdi.
 
   2005 yılında Microsoft, Xbox 360'ı 400 fiyat etiketiyle piyasaya sürmüş, bir yıl sonra Sony, PlayStation 3'ü 599 $ fiyatıyla oyun dünyasına sunmuştu. Bahsi geçen fiyata bakıldığında  hem Sony hem de Microsoft'un zararına dahi olsa satış yaparak çeşitlilik kazanan oyun endüstrisinde yer edinmeyi amaçladığı düşünülüyor:
 
"Oyun konsolu marketinin bugünkü kırılgan haline baktığımızda, Haziran ayında düzenlenecek E3 şovunda gösterilecek donanımlar fuarda halka sunularak, konsolların endüstrideki anlamını ortaya konulacak
 
Araştırmalarımızın öngörüsü, yeni nesil konsol donanımlarının büyük oranda henüz raflarda dahi yer etmeyen yüksek teknoloji PC mimarisine sahip olacağı, hem kutulu hem dijital yayıncılık modelini benimsemiş, tümleşik  ses ve harekete duyarlı kontrol sistemi (Her Xbox içinde Kinect sistemi) ve genişletilmiş multi medya kapasitesiyle gelecek.
 
Dahası, PC tabanlı mimarisiyle yeni nesil konsolların, yazılım geliştiricileri için kavraması daha kolay ve avantajlı hale gelecek. Örneğin oyun geliştirme süreci daha kısa olacak.
 
İkincisi, ürünlerin raf fiyatı, bir önceki nesil konsol çıkış fiyatlarında daha düşük olmalı.
 
Üçüncüsü, PC mimarisine sahip bu konsollarda online servis imar etmek daha kolay hale getirilecek. Böylece free-to-play veya abonelik gerektiren oyunlara ve çeşitli medya içeriklerine ulaşım daha rahat olacak. Microsoft için bu tasarım Windows 8 ve Windows Mobile kullanan cihazlarla iletişimi kolaylaştıracak."
 
   Analizci, Xbox 720'nin 2013 Kasım ayında, PlayStation 4'ün ise "geliştirme aşamasında yaşanana sıkıntılar" sebebiyle Kasım ayından sonra çıkış yapabileceğini belirtiyor.

İlgili İçerik Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
MantarTheGreat 14.1.2013 15:52:49

Yurtdışı 400 $ yani bugünün kuru ile 706 TL ise... Bizim burada 1299 TL'den satışa çıkar...

smalsrol 14.1.2013 16:04:41

Sanmam, şuan ki konsol fiyatları bile bu civarda zaten, bir de sözde next-gen bir sistemle gelicek. Ben burdan şunu anlarım, ya yeni nesil konsollar pc de orta-üst segment değerine eşdeğer bir donanımla gelicek ya da bu tahmin yanlış.

senseman62 14.1.2013 16:24:00

Türkiyede 1000$ olur o.... birde HDD'leri arttırmışlardır umarım.En az 750gb olması lazım oyunların boyutları aldı başını gidiyor

Recharged 14.1.2013 16:25:27

Konsolların şuan ki fiyatları bence normal.Tabii bu yurt dışı için geçerli.Yeni nesil konsollarında yurt dışında ucuz olduğu halde Türkiye'de kdv vs. derken 1.000 TL ve üzerinden çıkış yapacağını düşünüyorum.Haliyle bizlerde garantisiz,yurt dışından gelmiş cihazlara yöneleceğiz.

Gorkem.IX 14.1.2013 16:42:58

Ben yeni nesili 2.el alacam galiba ya eski konsolları satarak

Wayward Son 14.1.2013 16:51:49

Süper fiyat ama bize yansıması yine uçuk olacaktır.

CrazyToonz 14.1.2013 17:06:04

Bir yerinden atıp tutmak ne zamandır "analiz" oluyor?

rambocuk 14.1.2013 17:41:10

benim tahminim böyle iç açıcı değil türkiyede çok uçuk rakamlar bekliyorum inşallah sizin dediğiniz gibi olur oyunlar ise malesef şimdikinden çok daha pahalı olucaktır en azından hit oyunlar bu kesin

BSC Misafiri 14.1.2013 18:23:44

Kapak olsun hala bazı seylere inanmayan ve hiç dayanağı olmadan atıp tutanlara TheBladeRunner

smalsrol 14.1.2013 19:22:40

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Kapak olsun hala bazı seylere inanmayan ve hiç dayanağı olmadan atıp tutanlara TheBladeRunner
Bladerunner, bunlar sadece spekülatif haberler. Sen her çıkan dedikoduya inanırsan ohooo. Sony ve Microsoftun bu pazarda tutunma gibi bir gayesi yok, adamlar taştan konsol yapsa alan olur. Niye kalkıp ucuza satsınlar ? Sony istese şuanki konsolu 150 dolardan satar, bak bakalım dünyada almayan kalırmı ama yapmaz. Ps 2 üretilirken bile hala 300 tl etikete sahipti ki hala bizim ülkemizdeki mağazalarda fiyatı o civarda. Ps3 bundle paketler ise 1000 tl civarında ve hala kapış kapış satıyor. Sony enayimi aynı fiyattan ps4 ü çıkarcak hem de zararına ? güldürmeyin beni. Eğer bu fiyattan çıkıyorsa donanımı düşük demektir, böyle firmalar asla zararına bir tutam saçlarını satmazlar.

Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill'den Esinlenen Post Trauma'dan Yepyeni Fragman 6 Dk önce Mortal Kombat 2 Filminden İlk Görüntüler Ortaya Çıktı 1 Saat önce Lords of the Fallen 2 Bestecisi Walter Mair Olacak 1 Saat önce ARK: Survival Ascended DLC Paketi Lost Colony Duyuruldu 2 Saat önce Sony, Call of Duty Yapımcısının Liderliğinde Dark Outlaw Games'i Kurdu 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler