Sony'nin 3. Çeyrek Finansal Durumu Paylaşıldı

Playstation 3, Xbox 360'dan geç çıkmasına rağmen, toplam satışlarda rakibini yakalamak üzere.
03.02.2011 12:09 Levent Polater

 
    Sony de diğer firmalar gibi 3. çeyrek finansi verilerini dünyayla paylaştı. Sony'nin konsollarının tatil sezonunda firmayı biraz hayal kırıklığına uğratarak bundan önceki dönemde yükselen grafiğini biraz bozduğunu söyleyebilirizi. Oyun satışları ise bu periyotta artış gösterdi.
 

     *Tatil sezonunda toplam 6.3 milyon PS3 satıldı.
 
     *Aynı periyotta PSP, 3.6 milyon adet sattı

     *Playstation 3 oyun satışları ikiye katlandı.

     PlayStation 3, 31 Aralık ile biten 3 aylık süreçte 6.3 milyon adet sattı. Geçen seneki aynı sürece göre 0.2 oranında bir düşüş söz konusu. Ancak Sony, bu rakamın beklentilerini karşıladığını belirtmiş.
 
    Toplam Playstation 3 satışları 47.9 milyona ulaşmış durumda. Xbox 360 satışları ise 50 milyon civarında. Bu veriler en son CES'te verilmişti.

     PSP satışları geçen seneye oranla düşüş sergileyerek 3.6 milyon adet satmış. Oyun satışları ise 57.6 milyon adet ile geçen seneki 29.3 milyonluk rakamı neredeyse ikiye katlıyor.
 
    Her ne olursa olsun, Sony'de işler yolunda gibi görünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deadly Demo, 5-22 Ekim Tarihleri ??Arasında PC'de Mevcut Olacak 1 Saat önce PlayStation Yepyeni State of Play Sunumuna Ev Sahipliği Yapabilir 1 Saat önce EA FC 25'te Gol Müzikleri Yer Alacak 2 Saat önce Ballad of Antara'dan Dikkat Çekici Oynanış Videosu 3 Saat önce Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler