"Xbox'ın Düştüğü Halleri İzlemek Acı Veriyor"

13.02.2013 18:49 Samet Konuksal


    Eski Microsoft mühendislerinden ve aynı zamanda 1999 senesinde tasarladığı Xbox projesiyle birlikte Xbox konsollarının babası olarak geçen Nat Brown, kişisel blogunda Microsoft'a taş yağdırdı. Brown, Xbox markasının düştüğü durumdan memnun olmadığını açıkladı.
 
    Brown'un yazdığı blog yazısı şu şekilde, "Ben Microsoft çatısı altında Xbox projesini tasarlayan kişiyim. İlk dönemde elde ettiğimiz başarı bizim için çok önemliydi. Fakat Microsoft'un son 5 yılda Xbox markasıyla yaptıklarını izlemek gerçekten acı verici. Microsoft, son senelerde hem Xbox adıyla, hem de Kinect adıyla birlikte yenilik yapmaya çalışırken başarısız oluyor." 
 
    "Ana rakipleriniz tökezlerken(Evet Sony ve Nintendo, üzgünüm siz de farklı durumda değilsiniz) sizin ilerleme kaydedemiyor oluşunuz başarısız bir strateji kullandığınıza işarettir. Aslında bizim planımız her zaman daha fazla ve daha iyisini sunmaktı fakat Microsoft, izlediği yollarla birlikte ölmeye yüz tutmuş medya kuruluşlarıyla birlikte anlaşmalar sağlayarak Xbox'ı farklı bir yöne çekti."
 
    "Xbox'ın bir diğer problemi, halen küçük yapımcılara güzel bir sistemin sunulamayışı. Neden ben oyun geliştirme araçlarına 100 dolar verip, oyunumu kendi Windows laptopumda geliştirip, kendi Xbox'ımda test edemiyorum? Sonrasında neden kendi oyunumu Microsoft'a %30'luk pay verme şartında Xbox konsolları üzerinden pazarlayamıyorum?(iOS ve Android gibi) Microsoft, sen bağımsız yapımcıları kendine çekemeyecek kadar ve oyun geliştirmeye meraklı gençleri başkalarının telefonlarına yönlendirecek kadar aptalca bir strateji izliyorsun." 
 
    Yazdığı bu cümlelerin ardından Nat Brown, sonuç kısmıyla birlikte blog yazısını sonlandırdı. Brown, Microsoft'un asıl oyuncu kesimini boşlamasından dolayı epey kızgın görünüyor. Bakalım Microsoft cephesi Nat Brown'ın bu yazısına bir cevap verecek mi?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 2 Dk önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 5 Dk önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 23 Dk önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 41 Dk önce Star Wars Jedi Serisinin Yeni Oyunu Geliyor! İşte Detaylar 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler