Microsoft X360, X720 ve PC İçin Taze Kan Arıyor

24.11.2011 19:37 Samet Konuksal


      Şu sıralar yeni nesil Xbox konsolunun ismi olarak tahmin edilen Xbox 720'ye özel çok fazla söylentiler duymaya başladık. Bu kadar fazla söylentinin çıkması, konsolun çıkışının yaklaşmasına işaret mi diye sormadan da edemiyoruz.

      Ancak bugün görülen iş ilanına göre Microsoft'un bu nesille işi daha bitmemiş. Microsoft Game Studios'un Gamasutra'da verdiği iş ilanına göre firma, şuan olan Xbox 360 ve gelecek nesildeki konsoluna yönelik yeni özel yapımlar için yapımcılar arıyor.

      İlanda, "Halo, Fable, Forza Motorspot ve Gears of War gibi oyun dünyasının önemli isimlerine sahip olan Microsoft, taze kan niteliğindeki AAA yapımlarına yeni geliştiriciler arıyor." şeklinde bir yazı belirtilmiş.

     İlana göre bu yapımlardan birisi Crytek'in Xbox 360'a özel geliştirdiği Ryse olurken, diğeri de ismi belirtilmeyen shooter, aksiyon ve macera oyunlarını oluşturuyor. Ayrıca yine aynı sitedeki ilana göre Microsoft'un alt ekiplerinden Rare de "heyecan verici yeni proje"si için geliştiriciler arıyor.

     Bu arada PC oyuncuları, bir müjdeli haber de sizlere. Gamasutra'daki bir diğer ilana göre Microsoft, Windows deneyimi olan geliştiriciler de arıyor. Yine yüksek kalite(AAA) yapımlara imza atması için aranan yapımcılar için belirtilen şu cümle, Microsoft'un amacını iyi özetliyor; "Bu konudaki ilk projemiz Age of Empires Online, hedefimizin sadece ilk durağı."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler