PS4'teki Zorunlu Yüklemeler Nasıl Olacak?

12.11.2013 09:11 Alkan Adakaner


     Playstation 4'ün donanımını oluşturan kişi Mark Cerny tarafından yapılan açıklamalar konsoldaki zorunlu yüklemeler ile ilgili detayları öğrenmemizi sağladı. Mark Cerny açıklamalarına göre Sony'nin diğer konsollarının aksine Playstation 4'ün doğrudan diski okuyarak oyun oynatmıyor.
 
     Öncelikle oyunun Playstation 4'ün önbelleğine yüklenmesi gerektiğini söyleyen Cerny, hard disk üzerinden oyunların çalıştığını söylüyor. Örneğin Knack'i oynamak için oyunun önbelleğe atılması sadece 10 saniye sürüyormuş. Bu süre oyundan oyuna göre farklılık gösterecek.
 
     Oyunu oynamaya başladıktan sonra konsolun daha fazla veriyi hard diske atacağını belirten Mark Cerny; Knack'in toplamda 37 GB'lık boş yere ihtiyaç duyduğunu (oyunun tamamı konsola yükleniyor) söylüyor.
 
     Bu tür yüklemelerin Playstation 4'te zorunlu olduğunu söyleyen yetkili konsolun disk üzerinden oyun oynatmaya uygun olarak tasarlanmadığını açıkladı. Üstelik PS4'ün Blu-Ray okuyucusunun PS3'ünkinden 3 kat daha hızlı olduğunu belirtelim.
 
     Xbox One'ın da benzer bir sistem kullanacağını belirtelim. Bu durumun sebebinin konsolların PC mimarisine benzer bir yapıya bürünmesi diyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler