Sony'den Konsolları ile İlgili Bolca Ayrıntı

Vita'da PS3'ten daha fazla RAM bulunuyor.
24.08.2011 14:57 Gökhan Yılmaz

 
     Sony'nin bu seneki GamesCom tanıtımları çoğunlukla PS Vita'ya yoğunlaşmıştı. Vita'da olacak oyunlar, önümüzdeki yılın başında Avrupa'da satılmaya başlanacağı, Türkiye fiyatı, Uncharted 3 demosu ve PlayStation 3 indirimi başlıca konular olmuştu.
 
     Firma müdürlerinden Shuhei Yoshida ile yapılan bir röportajda Vita, PS3 ve PS4 konuları gündeme getirildi. Bu röportajdan alınan önemli noktaları aşağıdak takip edebilirsiniz:
 
       PS Vita, PSP'nin açılışından sonra yaşadığı içerik eksikliğini yaşamayacak.
 
 - PSP'ye üçüncü parti yapımcılar ve Sony stüdyoları PS3 nedeniyle zamanında fazla ilgi gösterememiş. Bu nedenle açılış sonrası kaynakların PS3' kaydırılması PSP'den beklenen içerik yoğunluğunu karşılayamamış. Fakat Sony bundan ders almış ve Vita'yı bu duruma getirmeyecek.
 
      Akıllı telefon pazarında çok gelişmiş bir taşınabilir konsola yer yok söylemleri Sony'yi korkutmuyor.
 
 - Sony bu konuda endişe duyanın kendisi olmadığını söylüyor. Bu telefonlarda yaşanamayacak tecrübeler sundukları sürece her zaman kendileri için bir pazar olacaktır.
 
     Vita'nın fiyatı açıklanınca Nintendo 3DS'in fiyatı düşürüldü. Bu hareketin üzerinde Vita'nın fiyatının tekrar düşmesini beklemeyin.
 
 - Sony, Nintendo'da bu hareketi zaten bekliyormuş fakat biraz erken olmuş. Vita'nın fiyatını 3DS'e göre değil, kendisine göre vermişler yani indirim beklemeyin. (Ayrıntılar)
 
     Daha önce tanıtım videolarında gördüğünüz PS3 - Vita bağlantısı gerçekten mümkün ve Ruin adlı oyunda kullanılacak.
 
 - Oyunlarınızı PlayStation 3'te oynarken evden çıkmanız gerektiğinde Vita'da devam etme fikri hepimizin hoşuna gitmişti. Sony bunların gerçek olduğunu ve Ruin'de bunu yapabileceğinizi söylüyor. Oyunları bir yerde save'ledikten sonra dosyalarınızı PSN'e atacak ve diğer konsolda indirerek devam edebileceksiniz. Ruin'den başka oyunlar da bunu destekliyor olacak.
 
     PS Vita'yı PlayStaion 3'ün kontrolcüsü olarak kullanabileceksiniz.
 
 - PS Vita ve PS3'ün birbirlerine daha yakın performans veren ürünler olduğu için PSP ile olduğundan daha uyumlu olacaklar. Vita'yı PS3'te PSP'den daha aktif bir şekilde kullanabileceksiniz.
 
     Bu nesil konsolların bitip bitmemesi endüstrinin bu platformları desteklemesine bağlı.
 
 - Yüksek maliyetli oyunlar harcadıkları zamana değecek kâr yapmaya devam ettikçe bir sonraki konsollar daha da ertelenecek. Sony'nin şimdilik yeni bir konsol için pek hevesi bulunmuyor. Yapımcılar ne zaman yeni bir şeyler üretememeye başlarlar ve oyuncular birden ilgisini keserlerse o zaman yeni konsollar görünecektir.
 
     PS Move Sony'nin büyük reklamlar yaptığı önemli tanıtımlarından biriydi ve ürünün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Sony bu zaman içerisinde belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmış.
 
 - Sony PlayStation Move'un oyuncuları tarafından böylesine kabullenilmesi karşısında çok mutlu olduğunu belirtiyor. Ayrıca Sony kendi stüdyolarını oyunlarını Move destekli yapmaları konusunda zorlamıyormuş.
 
     Diğer firmalar ayrılırken Sony birleşmeye devam ediyor.
 
 - Sony en son inFamous yapımcısı Sucker Punch'ı bünyesine kattı ve büyümeye devam ediyor. Sony bu noktada yeni stüdyolar almanın onların işlerine sahip olmak için değil aralarında bağ kurabilmeleri için olduğunu söylüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 1 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 2 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 2 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 3 Saat önce RPG 9th Dawn Remake 25 Eylül'de PC için Çıkış Yapıyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler