Mod Yapımcılarına Ücret Ödemeyi 1995'te id Software de Düşünmüş

05.05.2015 13:33 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Valve'ın getirdiği ücretli mod sistemi firmanın başına dert olmuş ve bu konuda geri dönüş yapmıştı. Doom serisinin baş yapımcılarından John Romero, konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.
 
    Mod yapımcılarının da para kazanması gerektiğini savunan John Romero, id Software'ın 1995 yılında benzer bir sistemi denediğini belirtti. Açıklamalarında Romero, "1995 yılında Quake'i yaparken id Net isminde bir alt marka oluşturma fikrimiz vardı. Burada mod yapımcıları birbirleriyle iletişime geçebiliyor ve oyuncular da onların modlarını oynayabileceklerdi. Sistemde oyun bölümleri ve modları bizim tarafımızdan seçilecekti ve seçilen modların yapımcılarına ücret ödeyecektik. Ne kadar site trafiği yaparsanız, o kadar ücret alacaktınız." sözlerine yer verdi.
 
    John Romero, "Firma içerisinde ne yapıyoruz? Çalışanlarımızın çıkardığı zorlu işlere para veriyoruz. Bu dışarıdan insanlar için de aynı olmalı." açıklamalarıyla beraber konuyla ilgili görüşünü ortaya döktü. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler