PS2'nin İlk Çıkışı Üzerinden 10 Yıl Geçti

04.03.2010 14:56 Ersin Kılıç


 
     Sony'nin efsanevi konsolu olan ve geçtiğimiz aylarda dokuzuncu yaş gününü kutlayan Playstation 2'nin ilk ortaya çıkışı üzerinden tam 10 yıl geçti.
 
     İlk olarak Japonya'da 4 Mart tarihinde gözüken Playstation 2, Kuzey Amerika'da 26 Ekim, Avrupa'da ise 24 Kasım'da satışa sunulmuştu. 
 
     140 milyonu aşan satış rakamı ile gelmiş geçmiş en çok satan TV konsolu ünvanını elinde bulunduran PS2, çıkan oyunları ile de bir çok rekoru egale etmişti. Konsola çıkan GTA : San Andreas en çok satan oyunu ünvanını kazanmıştı.
 
     Sony, Kuzey Amerika çıkışı üzerinden 9 yıl geçmiş iken bazı istatistikleri paylaşmıştı. O istatistikler ise şöyle ;
 
- Amerika'daki her 3 evden birinde PS2 bulunuyor.
- Dünya genelinde 140 milyon PS2 kullanıcısı (sahibi) bulunuyor.
- The Socom oyunu konsoldaki en çok oynanan oyunlar arasında ilk sırada bulunuyor. Toplamda 530 milyon saat oynanmış. 2002 yılında çıkan Socom : U.S. Navy Seals'in bu oynanma süresi 60.000 yıla eşit uzunlukta.
- Amerika'da PS2 için 500 milyon yazılım satılmış.
- Çıkışından itibaren 485'ten fazla yapımcı konsola oyun geliştirmiş.
- Bu mali yıl sonuna kadar PS2'de toplamda, yaklaşık 10.000 oyun yapılmış olacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 1 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 3 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 4 Saat önce Max Payne'in RTX Remix Modu İçin Yeni Demo Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler