Söylenti: Yeni Playstation'un Kod Adı "Orbis"

28.03.2012 18:41 Samet Konuksal


     Her ne kadar Sony tarafından "çok uzakta" denilse de, oyun dünyasının önemli kaynaklarından Kotaku, güvenilir söylenti kaynaklarından bazı duyumlar aldı. Görünüşe göre yeni nesil Playstation konsolu, Sony'nin dediği kadar uzakta değil.
 
     Konsolun proje kod adının "Orbis" olduğu söylentisini alan Kotaku, yeni nesil Playstation'un çıkış tarihi olarak 2013 tatil sezonunu gösteriyor. Yayınlanan söylenti başlığında site her ne kadar kaynağın adını vermese de, daha önce yeni nesil projeler hakkında bazı bilgileri çıtlatan kişi olduğu belirtilmiş. 
 
     Latince küre, döngü gibi anlamlara gelen "Orbis" sözcüğünü Sony'nin son el konsolu Playstation Vita ile birleştirdiğimizde ortaya "Yaşam döngüsü" çıkıyor. Eh haliyle, Sony'nin yeni nesil çalışmalar adına vereceği reklamları şimdiden görür gibiyiz...
 
     Bu arada Sony'nin SCEDev.Net sitesi üzerinden "Orbis" başlığına dair bir sayfa açması da söylentileri biraz doğru kılıyor gibi. Her ne kadar ana sayfayla aynı görüntüye alsak da, Orbis'in sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 
     İsmi söylenmeyen söylenti kaynağının Kotaku'ya söyledikleri sadece proje adı ve çıkış aralığıyla da sınırlı değil. Belirtilenlere göre Orbis, daha önce yeni Xbox için de söylenen ikinci el koruma sistemi bulunduracak ve Playstation 3 oyunlarını çalıştıramayacak.
 
     Sistem özelliklerinden de biraz bilgi alabildiğimiz Orbis, AMD x64 CPU ve yine AMD'nin Southern Islands serisine ait bir GPU kullanacak. 4096x2160 çözünürlüğe kadar destek sağlayacağı söylenen Orbis, 3D oyunları 1080p'de de oynatabilecek. Playstation 3'te bu durum 720p'de tutuluyordu.
 
     Kaynağın söylediklerine göre Orbis'in ilk geliştirici kiti, bu senenin başında çok özel yapımcılara dağıtılmış durumda. İlk sürümü yıl başında dağıtılan geliştirici kitinin yeni hali, GDC konferansının olduğu dönemde sunuldu. Final sürümüne yakınlaşmış kit ise bu senenin sonunda yapımcılara özel olarak dağıtılacak. 
 
     İşte söylentiler şimdilik bu kadar. Söylenti kaynağı, uzun süredir yeni nesilden söylenti alamadığımız şu günlere biraz heyecan katmış oldu. :)

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler