Halo 4'ten 24 Saatte 220 Milyon Dolarlık Gelir!

13.11.2012 00:28 Samet Konuksal


    Microsoft'un bu sene içerisindeki en büyük harcamaları yaptığı projesi Halo 4, geçtiğimiz hafta içerisinde çıktı. Peki Halo 4'ün ilk gün ve ilk hafta hasılatları ne alemde?
 
    Konuyla ilgili ilk resmi açıklama bugün itibariyle geldi. Belirtilenlere göre Halo 4, ilk haftasında tüm dünya çapında 300 milyon dolarlık büyük bir gelir elde etti. Bunun haricinde 343'ün serideki ilk projesi, çıkıştan sonraki 24 saat içerisinde firmaya tam tamına 220 milyon dolarlık bir mebla kazandırdı.
 
    Bununla birlikte Halo 4, ilk gün satışlarıyla 2012'nin en iyi filmi olarak gösterilen The Avengers'ın yanı sıra Harry Potter and the Deadly Hallows: Part 2'nin rekorunu alt üst etti. Tabii, bu iki projenin sadece Amerika bölgesinde yaptığı satışı baz alırsak...
 
    Halo 4'ün satışlarından sonra Halo serisinin toplam gelirleri 3.38 milyar dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte Halo markası da, dünyadaki eğlence sektörünün en önemli isimlerinden biri haline geldi.
 
    Halo 4'ün ilk hafta verileri, Halo serisine yeni rekorları da beraberinde getirdi. Halo 4'ün çıkışından sonraki ilk 5 gün içerisinde oyunu tam 4 milyon Xbox 360 kullanıcısı oynadı. Bu durum Halo markası adına bir rekor olarak belirtilirken, 4 milyon oyuncunun Halo 4'te 31.4 milyon saat harcadığı da eklenmiş.
 
Daha fazla söze gerek var mı?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Halo 4 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 6 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 2 Saat önce Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 3 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 4 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 5 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler