Oyun Endüstrisinde 2011'de 74 Milyar $ Harcanacak

Yayıncıların için "oyun" sadece bir iş
05.07.2011 22:30 Alkan Adakaner


     Oyun dünyası bizim için "eğlence" demektir. Oyun geliştiren veya yayınlayan firmalar için ise durum özellikle son dönemlerde çok farklı. Firmalar oyunlarının satması uğruna hayal güçlerinden veya isteklerinden vazgeçebiliyorlar (bkz Shadows of the Damned'a EA müdahalesi)
 
     Biz eğlencemize bakarken bu sektörün ne kadar büyüdüğünün farkında mıyız? Gartner Inc'in raporuna göre 2011 yılında oyun dünyasında 74 milyar dolarlık harcama yapılması bekleniyor. Aynı firma bu harcamanın 2015 yılında 112 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

     Market Trends: Gaming Ecosystem 2011 adlı rapordaki verilere bakınca 74 milyar dolarlık harcama geçen yılki 67 milyar dolarlık harcamayı %10.4 oranla geçmiş oluyor. Gartner Inc, bu harcamanın 3'te 2'sinin yazılıma gitmesini öngörüyor.
 
    Aynı firmadan analist Tuong Nguyen tarafından yapılan açıklamalara göre akıllı telefonlar ve tabletlerin pazarı da büyümeye devam edecek ve "oyun" bu cihazları kullanmaktaki anahtar element olacak. Nguyen ayrıca mobil oyunların sanal mağazalarda en çok indirilen uygulamalar olduğunu da vurguluyor. Mağazalara bağlı yeni ve yenilikçi cihazlar sayesinde mobil oyunculuk büyümeye de devam edecekmiş.
 
    Oyun dünyasına giderek daha fazla ilgi gösterilmesi tabi ki daha güzel, ama bunun bazı yan etkileriyle de karşılaşıyoruz. Artık oyunların kalitesinden çok, ne kadar satılacağı göz önüne alınıyor ve bu da popülerlik uğruna bazı projelerin olduklarından çok farklı şekillere bürünmesine yol açıyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 1 Saat önce Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 1 Saat önce Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 2 Saat önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 4 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler