Şükran Günü Haftasında Hangi Konsol Zirvede

Yılbaşı sezonu ile birlikte firmaların yüzleri de gülmeye başladı.
01.12.2009 12:39 Ersin Kılıç

Yılbaşı sezonununda yaklaşması ile birlikte oyun ve konsol satışları da bir hayli artış gösterdi. Peki geçtiğimiz günlerde kutlanan şükran günü haftasında hangi konsol ilk sırada yer aldı.
 
Bu hafta ile ilgili ilk açıklama Nintendo'dan gelmişti. Nintendo yaptığı açıklama ile 500.000 adet Wii ve yaklaşık 1 milyon adet DS satıldığını açıklamıştı.
 
Şükran günü haftasında Microsoft ise rakam vermek yerine bir kıyaslama yaptı ve bir önceki haftaya göre, iki katı konsol sattıklarını belirttiler. Ayrıca yılın en çok konsol sattığımız haftası diye de açıklama yaptılar.
 
Sony ise yaptığı açıklama ile Şükran Günü haftasında tam 440.000 adet PS3 satıldığını duyurdu. Bunun yanında tam rakamları verilmese de Uncharted 2 : Among Thieves, Ratchet & Clank Future : A Crack in Time ve Little Big Planet : GotY Edition gibi oyunları ile de bu pastadan büyük bir dilim aldıklarını belirtti.
 
Kaynak 1 
Kaynak 2 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pocketpair, Palworld'ü Canlı Servis Oyununa Dönüştürme Konusunda Kararsız 15 Eylül VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün! 15 Eylül Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 15 Eylül League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 15 Eylül Anime Temalı Ücretsiz Nişancı Oyunu Fate Trigger: The Novita Duyuruldu 15 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler